TRABZON'da yolun karşısına geçmek isteyen 53 yaşındaki Şaban Doğan ile 51 yaşındaki Ercüment Malkoç'a kullandığı otomobille çarpıp ölümlerine neden olan 29 yaşındaki sürücü Deniz Önder’e 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi, Ercüment Malkoç’un üniversite öğrencisi kızı Sedef Malkoç’u isyan ettirdi. Önder’in 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını ifade eden Sedef Malkoç, "Beni babamdan ayıran ve 0.71 promil alkollü çıkan sürücü dışarıda geziyor. Adaleti, Avrupa’da mı aramamız gerekir?" dedi.

Trabzon’un Faroz mevkiinde 12 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Sahil Yolu yönünde ilerleyen Deniz Önder yönetimindeki 61 EP 448 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Ercüment Malkoç ve Şaban Doğan’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan iki kişi olay yerinde can verdi. Kazanın ardından hızla olay yerinden kaçan ve daha sonra otomobilini terk ederek gittiği özel hastanede yakalanan sürücü Önder, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

BEŞ AY SONRA SERBEST KALDI

Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşması 28 Şubat 2013 tarihinde yapıldı. Kazanın ardından tutuklanıp 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Deniz Önder, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, mahkeme daha sonra indirime giderek cezayı 1 yıl 8 ay olarak belirledi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Deniz Önder’in sürücü belgesine 3 ay süreyle el konulmasına karar verdi. Önder’in daha önce tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak, tekrar tutuklanmasına gerek görülmedi.

SEDEF MALKOÇ: BABAMI BİZDEN AYIRDI

Kazada can veren Ercüment Malkoç’un Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Emlak Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi kızı 25 yaşındaki Sedef Malkoç, verilen cezaya isyan etti. Kazanın meydana geldiği yerde hız sınırının saatte 30 kilometre olduğu halde, sürücünün 90 kilometre hızla gittiğini ifade eden Malkoç, kan testinde alkol ve uyuşturucu tespit edilen sürücüye ödül gibi ceza verildiğini savundu. Sedef Malkoç, "Sürücü Deniz Önder’in kazadan 4 saat sonra yapılan kan testinde 0.71 promil alkollü ve 49.9 oranında uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Bizi babamızdan ayıran sürücü şu an serbest. Sadece 5 ay cezaevinde kaldı. Sigorta şirketi ise babamın canının bedelini 3 bin lira olarak belirledi. Bu adalet değil. Adalet Bakanı’na sesleniyorum; Türk mahkemelerine güvenemeyecek miyiz? Adaleti Avrupa’da mı aramamız gerekiyor?" diye konuştu.

Mahkeme kararına itiraz ettiklerini ve dosyayı temyize gönderdiklerini dile getiren Malkoç, "Alkol ve uyuşturucu alarak direksiyon başına geçen kişinin 'taksirle adam öldürmek' suçuyla yargılanmasını anlamıyorum. Bu, 'kasten adam öldürme'den başka bir şey değil" dedi.

FACEBOOK'TA GRUP KURULDU

Davanın ardından cezaya isyan eden Sedef Malkoç’un Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitim gören arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, '2 canın bedeli 1 yıl 8 ay olmasın' başlığı altında grup kurdu. Grubun sayfası paylaşıma açıldıktan 8 saat sonra 10 bin üyeye ulaştı.