ANKARA

Ankara Bölge Adliye (istinaf) Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklu sanık E.L. hakkında "uyuşturucu ticareti" suçundan verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezası hükmünü kaldırdı. İstinaf mahkemesi cezayı, ilgili gerekçeler nedeniyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çevirdi.

Ankara Bölge Adliyesi 3. Ceza Dairesi Başkanlığının ilk duruşması, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevinde uyuşturucu ticareti suçundan tutuklu bulunan sanık E.L'nin (34) duruşma salonunda hazır edilmesiyle gerçekleştirildi. Duruşmada, 3. Ceza Dairesi heyeti ile sanık avukatı Pelin Saraç da hazır bulundu.

Sanık E.L. savunmasında, "Bana okunan raporda E.A. adlı kişi poşeti aldığım bakkal sahibidir. Bu kişinin uyuşturucu madde ile bir ilişkisi yoktur. Eşim çok hastaydı, kanser hastasıydı, psikolojim bozuldu bu nedenle tekrar uyuşturucu kullanmaya başladım. Kendime 10 gramlık paketler halinde kullanmak amacıyla getirdim. Tartıyı kullanıyordum ancak ticaretini yapmadım" şeklinde ifade verdi.

Polisin arama ve el koyma tutanağında plakası kaydedilen otomobilin kız kardeşine ait olduğunu olayla ilgisi bulunmadığını anlatan sanık E.L. polislere evinde bir iki gün içeceği uyuşturucu nitelikli hapların olduğunu söylediğini ve polisleri evine kendisinin götürdüğünü, evdeki uyuşturucunun kendisine ait olduğunu ancak teraziyi eşine hediye aldığını, uyuşturucu ticareti yapmadığını savundu.

Daha sonra söz alan sanık avukatı Saraç ise müvekkilinin uyuşturucu ticareti yapmadığını, uyuşturucu maddeleri kullanmak amacı ile bulundurduğunu, yerel mahkemenin uyuşturucu ticareti suçuyla ilgili TCK'nın ilgili maddesi gereğince cezayı artırıma ilişkin hükmünün eksik inceleme ile kurulduğunu belirtti. Avukat Saraç, sanığın evinin okula yakınlığı konusunda herhangi bir incelemenin bulunmadığını, bu nedenlerle ilk derece mahkemesinin hükmünün kaldırılarak, müvekkili lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Muhabir: Fatih Çakmak

Kaynak: AA