Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Mehmet Akif Ersoy'un iri müşterek sevda ve vecd içinde kaleme almış olduğu İstiklal Marşımız, vatanını işgalden örtbas etmek düşüncesince şahlanan milletimizin birbirine kenetlenmesine ve ulusal savaş ruhu ile zafere ulaşmasına punt olmuştur' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, Davutoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. sene dönümü zımnında müşterek tebrik kartı mesajı yayımladı.

'İstiklal Marşımız, ermiş milletimizin ulusal savaş günlerinde hissettiği duyguları destani müşterek üslupla anlatım fail müşterek şaheserdir' ifadelerini kullanan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

'Bundan 95 sene önce, Büyük Millet Meclisimiz çeşidinden cümbüş ile 'milli marşımız' yerine ikrar edilirken kalplerimizi, ruhlarımızı ne birleştirdiyse, ahit de ayrımsız halde bizlere müşterek budun olma şuurunu ve bağımsızlık ruhumuzu hissettirmektedir. Mehmet Akif Ersoy'un iri müşterek sevda ve vecd içinde kaleme almış olduğu İstiklal Marşımız, vatanını işgalden örtbas etmek düşüncesince şahlanan milletimizin birbirine kenetlenmesine ve ulusal savaş ruhu ile zafere ulaşmasına punt olmuştur. Kahraman ordumuza ithaf edilen ve milletimizi 'Ebediyyen sana yok, ırkıma bulunmayan izmihlal' sanarak müjdeleyen İstiklal Marşımızın kabulünün sene dönümü vesilesiyle müşterek kat hâlâ ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bağımsızlık mücadelemizin tamamı kahramanlarını gönül borcu ve rahmet ve saygıyla anıyor, eksiksiz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.'

Kaynak: AA