Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli bütünlük ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa bulunan tutkusunu en lakonik halde ortaya koyan İstiklal Marşı, bağımsızlık mücadelesini geleceğe haiz ve dakika en aşırı gerekseme duyduğumuz 'milli anlaşma metni'dir' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. sene dönümü nedeniyle ortak ileti yayımladı.

Erdoğan, bağımsızlık ve karşılama mücadelesinin en çetince geçmiş olduğu zamanlarda yüreği yurt budun sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme almış olduğu İstiklal Marşı'nın, milletin hissiyatına çevirmen bulunduğunu belirtti.

Milletin ulusal ve tinsel değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif'in, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaştığını, canlanma harekatının başlamasına, ulusal uğraş ruhunun alevlenmesine de önderlik ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

'Mehmet Akif, bağımsızlık harbini zafere götürücü süreçte kürsülerdeki konuşmalarıyla, at sırtında Anadolu'da icra ettiği seyahatlerle, derinlikli yazılarıyla, binbir zahmetle çıkardığı sütun nüshalarıyla milletimizi aydınlatmış, düş ışığı olmuştur. Milli bütünlük ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa bulunan tutkusunu en lakonik halde ortaya koyan İstiklal Marşı, bağımsızlık mücadelesini geleceğe haiz ve dakika en aşırı gerekseme duyduğumuz 'milli anlaşma metni'dir. Milli şairimiz Mehmet Akif, 'Allah bu millete ortak hâlâ İstiklal Marşı yazdırmasın' derken de bağımsızlık mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zahmetli şerait altında gösterdiği kahramanlığı tarihe giranbaha harflerle kazımıştır.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere toprak verdi:

'İstiklal Marşımızın kabulünün 95. sene dönümünde, ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy ilkin peyda etmek üzere, bağımsızlık mücadelemizin hepsi kahramanlarını yağmur ve gönül borcuyla anıyor, hepsi vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.'

Kaynak: AA