IŞİD’in büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapma planı konusunda da yetkililere bilgi verildi IŞİD’in internet sitelerini ve Konstantiniye adlı dergisini takibe alan istihbarat birimleri, örgükün polis ve askerleri “Kâfir” olarak niteleyip öldürmenin caiz olduğunu ilan ettiğini belirledi. Terör örgütü IŞİD’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda hedefine Anıtkabir’i koyduğunu tespit eden istihbarat birimleri, örgütün askeri yerleşkelere de saldırı planladığını rapor etti.

BİLGİ MİT’TEN GELDİ

MİT, IŞİD’in hedefine ABD Büyükelçiliği’nin yanı sıra Ankara’nın Cebeci semtindeki askerlik şubesini de koyduğu uyarısında bulundu. IŞİD mensubu 10 teröristin Gaziantep üzerinden ülkeye giriş yaptığını belirten MİT, örgüt üyelerinin Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapmayı planladığını bildirdi. Öte yandan Şanlıurfa’da 3 Mayıs’ta bir çöp konteynerinde bulunan intihar yeleği ve mühimmat, bölgede güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kod adı Hüseyin Al Ali olan teröristin yanında getirdiği malzemeleri bir kişiye verdiğini belirleyen istihbarat birimlerinin, fotoğrafını elde ettikleri bu kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

İstihbarat birimlerinden gelen raporlar üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, başta Ankara olmak üzere 81 kenti uyararak, istihbarat raporlarının dikkate alınıp duyarlı olunması ve alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

19 MAYIS ALARMI

IŞİD’in yanı sıra terör örgütü PKK’nın da 19 Mayıs’ı kana bulama hazırlığında olduğu belirlenmişti. Önceki gün Siirt’te, 83 düdüklü tencereyle hazırlanmış toplam 722 kilo patlayıcının kullanıldığı bombalar ele geçirilmişti. Terör örgütü PKK’nın düdüklü tencere bombalarıyla 19 Mayıs törenlerini hedef almayı planladığı ifade edilmiş. HABERTÜRK