Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Ertem, Silopi'de ev araması yaptıkları sırada, terör örgütü PKK mensubu bir grupla sıcak temas sağladıklarını belirtti.

Evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken, Özel Harekat Polisi Süleyman Yalçın'ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden Ertem, şunları anlattı:

“O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi.



Tank gelince arkadaşlarla beraber polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeye siper oldum.”



Daha önceki operasyonlarda da Yalçın ile görev yaptıklarını vurgulayan Ertem, “Onunla ağabey kardeş gibi olduk. Konuşuyorduk. Çocukları olduğunu biliyordum. Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Kendimi hiç düşünmeden siper ettim” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM