Bir muhalif, ilçe merkezinde bulunan istihbarat merkezi El Muhaberat'ın ele geçirildiği çatışmayı cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerde istihbarat merkez binasını uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla vuran muhalifler, yaklaşık yarım saat sonra binanın kontrolünü ele geçirdi. Bu binanın ve ardından polis merkezinin geçirilmesi ile muhalifler, burada bulunan ve Türkiye tarafından da görülen Suriye bayrağını direkten indirdi.

Muhalifler tarafından kaydedilen görüntülerde ayrıca, ilçe merkezine 6 kilometre mesafedeki Türkmen kökenli nüfusun yoğunlukla yaşadığı Dede Köyü'nün top atışları ile vurulması ve burada yaşayan insanların kaçışı da yer alıyor.

TELEBYAD BOŞALDI

Öte yandan, Telebyad'da yaşayanların şiddetli çatışmaların ardından ilçeyi terk ettiği öğrenildi. 7 bin nüfuslu ilçe merkezinde günlerdir süren çatışma sonrası insanların, başka kentlere veya akrabalarının bulunduğu köylere gittikleri bildirildi.

MUHALİFLER SURİYE ORDUSUNA AİT TANKLARA ROKETLE SALDIRDI

Telebyad'da, önemli noktaları ele geçiren muhaliflerin bulunduğu alanlara doğru ordu birliklerinin top atışı devam ediyor. Gece yoğun süren top atışları, gün içerisinde azalmasına rağmen sürüyor. Muhaliflerin bulunduğu bölgelere doğru yapıldığı belirtilen atışlar sırasında isabet eden yerleşim birimlerinden dumanlar yükseliyor. Muhaliflerin ise zaman zaman tankların bulunduğu bölgelere roket atışı yaptığı bildiriliyor. Akçakale'de ise belediye hoparlörleri ve polis araçlarının megafonlarından vatandaşları sınır bölgesinden uzak durmaları yönünde uyarı anonsları yapılıyor.

TELEBYAD' DA MUHALİFLER GÜMRÜK BİNASINA BAYRAK DİKTİ

Suriye ordusuyla çatışan muhalifler, çarşamba günü ele geçirdikleri Akçakale'nin karşısında bulunan Telebyad Sınır Kapısı'na kendi bayraklarını dikti. Öğleden sonra bir grup muhalif, geçen çarşamba ele geçirildikten sonra Suriye bayrağının indirildiği, sınır kapısının bulunduğu alana Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrağı dikti. Özgür Suriye bayrağı, Türkiye tarafından da net şekilde görülüyor. Muhaliflerin bayrağı dikmesinin ardından ordu birliklerinin bayrağın bulunduğu bölgeyi hedef alan top atışları yaptığı görüldü. Sınır kapısına ulaşmayan ve yakın mesafelere düşen atışların ardından bazı yerleşim birimlerinden dumanlar yükseldi.