Fuat Avni’nin “AKP adına yapılacak hilenin başına getirilen kişi” diye ilan ettiği Kadir Sağlam’ın facebook sayfalarında tartışmalı fotoğraflar yer aldı.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin “AKP adına seçimlerde yapılacak hilenin başına getirilen kişi” diye ilan ettiği Kadir Sağlam’ın facebook sayfalarında tartışmalı fotoğraflar yer aldı.

Sağlam’ın sayfasında, 2003’te, Recep Tayyip Erdoğan’a siyaset yolunu açan Siirt seçimlerinin formülünü bulan AKP’li Kamil Tabak ve AKP’nin eski Seçim İşleri Başkanı ve Bakan Vecdi Gönül’le çekilmiş fotoğrafları bulunuyor. Bir başka fotoğrafında da AKP bayrakları önünde poz veriyor.



ONU İŞARET ETTİ

Seçim hileleri için gizli çalışmalar başlatıldığını ileri süren Fuat Avni, Erdoğan’ın seçim sonuçlarına müdahalede bulunacağını iddia etti. Fuat Avni’nin tweetlerinde Erdoğan’a sunulan son oy oranlarına göre AKP yüzde 39 kalırken, HDP ise barajı aşarak yüzde 11,2′ye çıktığını iddia ediliyor.

Fuat Avni, Erdoğan’ın “hileye başvurarak” seçim sonucunun AKP için yüzde 45, CHP için yüzde 25, MHP için yüzde 16, ve HDP’yi de baraj altı bırakacak şekilde ayarlanması talimatını verdiğini ileri sürdü. İddiaya göre hile yapacak ekibin başında eski YSK görevlisi Kadir Sağlam bulunuyor. Fuat Avni, Sağlam’ın İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla hareket ettiğini öne sürüyor.


sözcü