Mahmut Övür bugünkü köşesinde CHP İstanbul örgütündeki rüşvet havuzunu yazdı. Övür belgelerlü sürdürdüğü yazısını şu sözlerle sonlandırıyor: “Ama bu durum, koca CHP'nin ne hallere düşürüldüğünün resmidir. Hem de FETÖ'cülerin kumpas belgeleriyle falan değil, bizzat CHP'li İnönü'nün CHP'li danışmanının ağzından...”

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR

Şimdi rotayı tekrar İstanbul Şişli Belediyesi'ne çevirebiliriz. Önceki gün medyaya düştü, İnönü ailesinin güzide evladı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü hakkında da "rüşvet havuzu" iddiası var. Hem de başkanın danışmanı Engin Baysal söylüyor.
Baysal belediyede oluşturulan "rüşvet havuzu"nu ve gözünün önünde yapılan rüşvet pazarlığını bizzat İnönü'nün ağzından anlatıyor: "Bakın arkadaşlar bu işleri böyleyürütemeyeceğiz. Bütün belediyeler yapıyor.



Bunu biz de oturtacağız. Bir havuz hesabı oluşturacağız. Bu hesabın gelir ve gider kaydı, belirteceğim yerlere harcanması yetkisi Ömer Bey'de olacak.
Yoksa bazı harcamaları yapamayacağız.
Hayati tehlikem var dedim, bak korumaları tuttuk. Onların resmi hiçbir girdisini yapamadım.
Maaşları var, onlara tahsis ettiğim araçların kiraları var. Yeme içme giderleri var.
Bunları cebimden mi vereceğim ben?
Ömer, sana hâlâ maaş veremedim. Havuzda toplanan paradan kendime maaş olarak ayıracağım kısmın dışında kalanları bu şekilde ihtiyaca göre harcayacaksın." İşin DHKP-C ile ilgili boyutu da var ama Hayri İnönü bu iddialara "asılsız ve iftira" demekle yetindi ve ayrıntı vermedi.

https://www.sabah.com.tr/gundem/2018/01/19/iste-chpnin-rusvet-havuzu