İstanbul’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri, özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteğiyle Bağcılar, Beyoğlu ve Maltepe'nin de aralarında bulunduğu 16 ilçede ÖHD'li avukatların da aralarında bulunduğu adreslere ev baskını düzenlendi. Çok sayıda avukat gözaltına alındı. Avukatların 'Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık" suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.

Sabah erken saatlerde Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatların da aralarında bulunduğu çok sayıda eve baskın düzenlendi. Avukatların evlerinde aramalar sürüyor. Evlerinde arama yapılan ismi öğrenilen avukatlar şöyle: Hüseyin Boğatekin, İrfan Arasan, Adem Çalışçı, Ayşe Acinikli, Ayşe Başar, Şefik Çelik, Tamer Doğan, Ramazan Demir.

ARAMA KARARLARINDA İSİM YOK

Evlerine baskın yapılan avukatlara ilişkin gazetemize bilgi veren ÖHD Eş Başkanı Avukat Banu Güveren, 8 avukatın 2014 tarihli bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını ve dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltı gerekçesine ilişkin net bir bilgilerinin olmadığını ifade etti. Arama kararlarının da kendilerine tam olarak gösterilmediğini belirten  Güveren, arama kararlarında kişilerin isimlerinin çıkarıldığını, sadece ev, iş yeri araması yapılması, eşyalara el konulması ve gözaltı işlemi uygulanmasına dair talimatların yer aldığını ifade etti. Aramalarda avukatların mesleki evraklarına da el konulduğunu söyleyen Güveren, “Operasyonun hukuki bir yanı yok. Yakalama işlemi yapıldığı andan itibaren neye ilişkin olması gerektiğinin bilgisi olmalı. Temmuzdan yana yapılan diğer operasyonlar gibi. Siyasiler hedef gösteriyor, bazı gazeteler bunu algı opereasyonuna dönüştürüyor ve savcılar da harekete geçiyor” dedi. Polisin sahte delil üretebileceği konusunda endşe yaşadıklarını kaydeden Güveren, her oadada arama yapıldığını ve bunların hepsini takip edemediklerini ifade etti. Güveren son olarak evlerindeki arama işlemi tamamlanan bazı avukatların Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü söyledi. (HABER MERKEZİ)