Beşiktaş ara sokaklarda yeniden toplanan marjinal grup, kırdıkları kaldırım taşlarıyla polise saldırdı. Polis de gaz bombası ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Ellerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) bayrağı bulunan grubun kaldırım taşlarını ufak parçalara ayırıp emniyet güçlerine fırlattığı görüldü.

Beşiktaş’ı savaş alanına çeviren marjinal gruplar, polisin üzerine çöp konteynerlerini de yuvarladı.

Ara sokaklara kaçan eylemciler, polislerin üzerine çöp konteynerlerini yuvarladı. Polisler, hızla gelen konteynerlerden kaçtı.

Olaylar sırasında eylemcilerden birinin polisin elinden aldığı gaz bombasını ortaya attığı da gözlendi.

CHP’li gruba müdahale

Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak için ısrar eden CHP’li gruba polis Balmumcu’da müdahale etti.

Polis uyarılarını dikkate almayan CHP’liler, yürüyüş yapmak istedi. Gruba izin vermeyen polis, gaz bombasıyla müdahale etti.

Bölgedeki gerginlik sürüyor.

İstanbullulardan vapur tepkisi

İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle vapur seferlerinin iptal edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Kadıköy iskelesine gelen vatandaşlar, iskelenin kapalı olduğunu görünce geri döndü. İşe gidemeyeceklerini belirten İstanbullular, “Şimdi biz nasıl işe gideceğiz? Daha önce böyle bir uygulama yoktu.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Turistler ortada kaldı

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle yolların kapatılması, turistlere zor anlar yaşattı.

Taksi bulamayan bir grup Arap turist nereye gideceğini bilemedi. Valizleriyle bir süre yol ortasında şaşkınlık yaşayan turistler, yolların kapalı olduğunu polislerden öğrendi. Turistlere yardımcı olmak isteyen vatandaşlar valizlerini taşıyarak yol göstermeye çalıştı.

1 Mayıs’a kepenkli önlem

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları öncesi esnaf, herhangi bir zarar gelmemesi için dükkanlarını sac levhadan yaptırdıkları kepenkle kapattı.

Gergin geçmesi beklenen 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle esnaflar tedirginlik yaşıyor. Önceki yıllarda iş yerlerinin camları kırılan vatandaşlar, özel olarak yaptırdıkları sac levhalar ile dükkanları kapattı. Erken saatlerden itibaren işe koyulan esnaf, “İş yerlerimize zarar gelmesin diye kendi önlemimizi kendimiz alalım dedik.” diye konuştu.

1 Mayıs yasağı vatandaşları vurdu

1 Mayıs nedeniyle bazı güzergahlarda toplu taşıma araçlarının seferlerinin iptal edilmesi vatandaşları zor durumda bıraktı. İşlerine gitmek için araç bulamayan vatandaşlar uzun süre yürümek zorunda kaldı.

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen grupların meydana çıkışını önlemek için İstanbul Valiliği bir takım önlemler aldı. Bu önlemlerden birisi de bazı güzergahlardaki toplu taşıma araçlarının seferlerini iptal etmek yönünde oldu. Bu nedenle çok sayıda vatandaş, işlerine gitmek için araç bulamadı.

Yıldız’dan Kabataş tramvay durağına kadar yürüyen Yunus Bayındır, tramvayın çalışmadığını görünce oturup beklemek zorunda kaldı. Bayındır, işe gitmek için geldiğini ancak tramvayın çalışmadığını gördüğünü söyledi.

Bayındır, “Barbaros’da indim otobüsten. Bir buçuk kilometrelik parkuru bitirdim. Beşiktaş Meydan’da gazı yedim, o gazla devam ediyorum. Şu an arkadaşlarımı bekliyorum. Gülhaneye gitmeye çalışıyorum. Tramvay da çalışmıyor. Neden çalışmıyor anlamış değilim. Tabanvayla devam edeceğiz, yapacak bir şey yok. İş yerini aradım. Arkadaşlarım zaten anlayışla karşıladılar.” diye konuştu.

cihan