İSTANBUL

İGA Havalimanı İşletmesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye ilk kez gelecek havayolu şirketlerine ev sahipliği yapacak olan İstanbul Yeni Havalimanının, Türkiye'nin dünyaya açılan vitrini olmaya hazırlandığı belirtildi.

2018 yılında hizmete açılması için inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanında mayıs ayı içerisinde kargo, yer hizmetleri, ticari alanlar ve havayolu şirketleri ile önemli anlaşmaların imzalandığı kaydedildi.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin gerçekleştirilen anlaşmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanını halkla buluşturabilmek için iş birliklerimizle ilgili çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

Mayıs ayında kargo alanı, yer hizmetleri, hava yolu şirketleri gibi birçok alanda iş ortaklarıyla bir araya gelip önemli anlaşmalar gerçekleştirdiklerini anımsatan Keskin, hava limanına olan yoğun ilgilinin kendilerini heyecanladırdığını ifade etti.

Keskin, yakında bu anlaşmaları duyurmaya başlayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın yeni bölgeleri ile ülkemiz arasında kurduğumuz köprüler sayesinde Türkiye'nin ticari gücüne güç katacak ve bu sayede kelebek etkisi ile ekonomik kalkınmamıza ivme kazandıracağız. Havalimanımız, şimdiye kadar Türkiye'ye doğrudan uçuşu olmayan Hindistan ve Çin gibi ülkelerin İstanbul'a bağlanabilmesini sağlayarak İpek Yolunu havadan kuracak. Ortak ticaretleri yüzyıllar öncesine dayanan küresel aktörlere yeni fırsatlar oluşturacak, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada rekabete yeni bir soluk getireceğiz. "

Muhabir: Erhan Cihan Ünal


Kaynak: AA