ANKARA

Meteorolojik tahminlere göre, İstanbul'da kar yağışı, espaslı adına pazartesi gününe denli çarpıcı olacak. Doğu Karadeniz'de dakika başlamış olacak yağışlar kıyılarda yağmur, iç ve faziletkâr kesimlerinde kar biçiminde görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen uyarıda, İstanbul'da dakika başlaması muhtemel kar yağışının, çıpa şimalli rüzgarlarla beraberce domestik adına espaslı kar biçiminde pazartesi gününe denli çarpıcı olabileceği kestirim ediliyor.

İstanbul genelinde ayrı ayrı yerlerde 5-25 santim yöreleri sarık yapması muhtemel kar yağışı ve antipatik iklim nedeniyle, meydana doğacak buzlanma ve tuman vakasının oluşturabileceği olumsuzluklara üzerine tetik ve müdebbir olunması istendi.

Doğu Karadeniz'de de kar bekleniyor

Öte yandan, Doğu Karadeniz'de dakika başlamış olacak yağışların kıyılarda yağmur, iç ve faziletkâr kesimlerinde kar biçiminde olması, kıyılardaki yağmurun ferda sabahleyin saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla alengir rahmet ve kar, gün ortası vakti saatlerinden sonradan ve tün ezanı Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla alengir rahmet ve kar biçiminde görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de kar yağışının salı gününe denli çarpıcı olabileceği kestirim ediliyor.

Muhabir: İlkay Guder

Kaynak: AA