İstanbul, uluslararası emlak yatırımcılarının gözünde yükseliyor. Şehir, 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu'na göre, Avrupa'da emlak yatırımcılarının en baş döndürücü nazarıitibar gösterdiği 14'üncü alışveriş kendisine öne çıkıyor.

Urban Land Institue (ULI) ile denetim, bağış ve müşavirlik hizmetleri firması PwC'nin iş birliğiyle hazırlanmakta olan 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu'nun neticeleri Swiss Otel'de kesim temsilcilerinin de katılımıyla planlı ortak etkinlikle açıklandı.

Uluslararası yatırımcıların Avrupa emlak piyasası envestisman kararlarına erke markajcı ve 550 arsıulusal yatırımcının katılmış yer aldığı araştırmanın sonuçlarına göre, 'En İyi Yatırım Pazarları' sıralamasında ortak eski raporda 20'nci tam toprak meydan İstanbul, bu sene 14'üncü sıraya yükseldi.

Yabancı yatırımcıların envestisman gerçekleştirmek istediği yahut 'yatırım yapabilirim' söylediği önce 5 site ise sırayla Berlin, Hamburg, Dublin, Madrid ve Kopenhag oldu.

'Türkiye ehemmiyetli ortak yeğleme merkezi olacak'

Toplantıda mütekellim PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, tutanağa gereğince bu sene politik kapalılık dolayısıyla yatırımcıların Rusya, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya'ya bikarar baktığını belirterek, 'Yatırımcıların tercihlerinde 2015'te gerçekleşen seçimlere ve coğrafi kendisine Türkiye'nin zarfında bulunmuş yer aldığı arbede ortamına karşın sabık yıla gereğince İstanbul'u henüz güzel sıralamaya koyuyor olması esasta emlak dinamikleri açısından sorunlardan vareste ortak Türkiye'nin ehemmiyetli ortak yeğleme merkezi olacağını gösteriyor' dedi.

Bayraktaroğlu, 'gelişme potansiyeli' açısından İstanbul'un önce 10 Avrupa kenti ortada 7'nci tam gösterilmesinin Türkiye emlak pazarının potansiyelini yansıttığını vurguladı.

Yatırımcıların muamelat kütlesinin erdemli olduğu, hemen konuşu ve politik değil mevzuat istikrarının da bulunmuş yer aldığı kentlere yöneldiğini dile getiren Bayraktaroğlu, şunları söyledi:

'Getiri beklentileri behemehâl ehemmiyetli lakin bundan henüz da önemlisi satın alınabilecek varlıkların alımında kullanılabilecek seçenek enstrümanların bulunduğu; ekonomik, politik ve mevzuat muvazene ortamı içinde, muamelat kütlesinin erdemli yer aldığı ortak 'pazar' yaratabilmek. Bu yolda ilerleyebildiğimiz seviyede nüfus bilimsel gücümüzle ve konuşu potansiyelimizle Avrupa'da zirvede kazanmak kabil olabilecek.'

Kaynak: AA