"Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları" öne sürülen, aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik, İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 36'ya yükseldi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 19 Kasım 2014'te yapılan ihbar üzerine, Birim Gayrimenkul Limited Şirketi ile bu şirkete bağlı kuruluşlarda özellikle Maltepe'de bulunan bir restoranda FETÖ/PDY ile ilgili toplantılar yapıldığı, terör örgütüne finansman sağlandığı iddiaları üzerine Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma devam ederken söz konusu restoranda bir kamyonet evrakın imha edileceğine ilişkin 12 Eylül 2015'te gelen ihbar üzerine sulh ceza hakimliğinden talep edilen karar doğrultusunda arama yapıldığı belirtilen açıklamada, imha edilmek üzere hazırlanan belgelere el konulduğu kaydedildi.

"Örgütün üst düzey yöneticileri" Mustafa Ö, Ali Ç, Ahmet Ç ve Vedat K'nın da aralarında bulunduğu firari 30 şüpheli hakkında Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı verildiği kaydedilen açıklamada, şüphelilerden İsrafil G'nin de bugün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalanarak, gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yine sulh ceza hakimliğinden alınan karar doğrultusunda, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu tespit edilen 1 dernek ile 6 şirket hakkında da arama kararı alınmış olup, dernek ve şirketlerin tüzel adreslerinde yapılan aramalar sonucu suç delili olabilecek belge ve eşyalara el konulmuştur. Gözaltında bulunan şüphelilerin kolluktaki ifade alma işlemleri, el konulan belge ve materyaller üzerindeki incelemelerin devam etmekte olduğu hususu kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: AA