Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya yahut görevlerini azda olsa yahut ağız ağıza engellemeye teşebbüs', 'silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak', 'gizliliğin ihlali', 'Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçlarını işledikleri nedeni öne sürülerek emektar Karşı gazetesi mensubu 7 isim ile 1 kolluk memuru üzerine gözaltı sonucu alındı.

Karar doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya'da 8 adrese senkronik dizi eylem düzenledi.

Operasyonda, emektar Karşı Gazetesi personelleri T.A, B.K, E.E, M.B, D.Ö. ile kolluk memuru M.B gözaltına alındı. Hakkında denetleme sonucu mevcut ve adreslerinde bulunamayan U.K. ile K.E'nin ise ABD'de bulunduğu belirlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in adı dosyada

Bu arada, sormaca kapsamında dosyada CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in de adının olduğu, mebus olması nedeniyle adının dosyadan ayrıldığı, henüz ahir işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA