İSTANBUL

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik helikopter destekli operasyon gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Okmeydanı'nda, 'DHKP-C terör örgütü Türkiye merkezi' adına anlatım edilen Gençlik Federasyonu'na müteveccih operasyon yaptı. Çok sayıda hususi harekat polisinin fariza aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye aracı aracı ekipleri de katıldı.

Daha önceki de yüz kere operasyon planlı yapının bulunmuş olduğu Piyalepaşa Caddesi ve yer sokaklarda polis, zırhlı vasıtalar ve TOMA'larla degaje düzenlilik önlemi aldı. Çelik kapıları ve fevk katlarında kuvvetli parmaklıklar bulunan 4 kıvrık yapının camlarına itfaiye aracı aracı aracının merdivenini kullanarak çıkan hususi harekat ekipleri, hapishane girdi. Operasyon esnasında manşet helikopteri açıktan eş güdüm sağladı.

Operasyon kapsamında binada mevcut 3'ü eş 6 zanlı gözaltına alındı. Binanın polat kapılarla mukassem bölümlerinde aramalar yapıldı. Operasyon esnasında manşet ekiplerini engel olmak düşüncesince güç yayınlayan şüphelilerin binada mevcut baş döndürücü sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenildi.

Aramaların sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Alptekin Soykan, Halil Demir

Kaynak: AA