İSTANBUL

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik helikopter destekli operasyon gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Okmeydanı'nda, 'DHKP-C terör örgütü Türkiye merkezi' kendisine tabir edilen Gençlik Federasyonu'na müteveccih operasyon yaptı. Çok sayıda hususi harekat polisinin fariza aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye aracı aracı ekipleri de katıldı.

Daha önceki de defaatle operasyon planlı yapının bulunmuş olduğu Piyalepaşa Caddesi ve mekân sokaklarda polis, zırhlı vasıtalar ve TOMA'larla serbest asayiş önlemi aldı. Çelik kapıları ve fevk katlarında kuvvetli parmaklıklar bulunan 4 kıvrık yapının camlarına itfaiye aracı aracı aracının merdivenini kullanarak çıkan hususi harekat ekipleri, hapishane girdi. Operasyon esnasında kolluk helikopteri açıktan eş güdüm sağladı.

Operasyon kapsamında binada mevcut 3'ü eş 6 zanlı gözaltına alındı. Binanın polat kapılarla bölünmüş bölümlerinde aramalar yapıldı. Operasyon esnasında kolluk ekiplerini engel olmak düşüncesince efor yayınlayan şüphelilerin binada mevcut baş döndürücü sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenildi.

Gözaltına tahsil edilen şüpheliler keyif kontrolünden geçirildi

Operasyon esnasında kolluk ekiplerini engel olmak düşüncesince efor yayınlayan şüphelilerin, binada mevcut baş döndürücü sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenildi. Geniş asayiş önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastane'sine getirilen şüpheliler, keyif kontrolünün arkası sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Bu arada, terör örgütleri PKK ve MLKP ile büyükşehirlerde kuma hisse senedi sonucu almış olduğu öğrenilen DHKP-C'ye müteveccih bahis konusu operasyonun, binada, Berkin Elvan'ın ahiret yolculuğu sene dönümü ve Gazi vakalarında ölenleri yâd etkinliklerinde yapılacak gayrikanuni eylemler düşüncesince takip toplantıları yapıldığı iddiaları ilişkin başlatılmış olduğu bildirildi.

Muhabir: Alptekin Soykan, Halil Demir

Kaynak: AA