Üsküdar'da, 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangın sonucu üst katlarda mahsur kalan ve yoğun dumandan etkilenen 7 kişi itfaiye erleri tarafından merdiven uzatılarak binadan tahliye edildi. Vatandaşları kurtaran itfaiye erlerinden biri de dumandan etkilenerek fenalık geçirdi.

Yangın, Üsküdar Taylan Sokak'ta saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 3 katlı bir binanın zemin katının mutfağında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda yayılan alevler, kuruması için evin balkonuna asılan giysilere de sıçradı. Dumanın çok yoğun olduğu yangını gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.

Ancak çıkan dumanlar nedeniyle binanın üst katlarındaki vatandaşlar mahsur kaldı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri de sevk edildi. Mahsur kalanların kurtarılmasıyla panik anı sona erdi. İtfaiye erleri yangının çıktığı dairede duman tahliye çalışması yaptı. Öte yandan, yangını duyan vatandaşlar sokağa akın etti. Onlarca insan yangını seyrederken, mahsur kalanların yakınları sinir krizi geçirdi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr