İstanbul'da kar yağışının aralıklarla piyasa gününe derece bitmeme etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji Biriminin iklim kestirim verilerine göre, İstanbul'da piyasa gecesi başlamış olan derin kar, zaman kenti ayrılma edecek.

Kar yağışının aralıklarla piyasa gününe derece bitmeme etmesi bekleniyor.

Yollara 6 bin 298 titrem sodyum klorür döküldü

AKOM'dan tahsil edilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının alışılagelen seyrinde bitmeme etmesi düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Karla savaş emekleri kapsamında, bin 114 taşıt ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre sefer ağzında olumsuzluklara huzur vardiyalı fariza yaptı.

Ekipler, alternatifleri bariz avlamak düşüncesince cemaziyelevvel çağ süresince 6 bin 298 titrem sodyum klorür ve 47 titrem mahlul kullandı.

Ayrıca Lojistik Destek Merkezine ilişkin hareketli büfeler, İstanbul'un mütenevvi meydanlarında ve bilhassa trafiğin derin bulunduğu noktalar bilhassa iktisap etmek neredeyse hep 11 noktada konuşlandırılarak vatandaşlara hamam çorba, çay ve sahlep ağırlama edildi.

Bu arada, Zeytinburnu Spor Kompleksinde zaman bakımından 622 insan konuk ediliyor. Vatandaşların değme mütenevvi gereksinimi karşılanıyor.

Kaynak: AA