İstanbul'da tabanca kaçakçılığı yapıldığı iddiasına bağlı operasyonda 16 tabanca, 7 pompalı tüfek ele geçirildi, 6 insan gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, birlikte şebekenin baş döndürücü sayıda ruhsatsız silahı satarak nahak çıkar elde ettiğini ve yıldırı örgütü DAEŞ propagandası yaparak lehtar topladığını belirledi.

Gerekli uran ve fiziksel çalışmanın ardından, evvel Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Fatih'te 7 adrese senkronik harekât düzenleyen ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın meydana getirilen Fatih'teki Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneğinde meydana getirilen aramada, cidar içine meydana getirilen duyurulmayan birlikte bölmede 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 redif şarjör ve 110 kurşun ele geçirildi.

Gözaltına alınan, aralarında topluluk kurucularından M.İ'nin de bulunduğu kimi şüphelilerin, uyuşturucu, arakçılık ve polise dayanırlık suçlarından kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca M.İ'nin 'Ebuzer', A.Y'nin ise 'Ebu Katade' harf ismiyle açtıkları içtimai iletişim araçları hesaplarından yıldırı örgütü DAEŞ propagandası yaparak lehtar topladıkları öne sürüldü.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin arkası sıra adliyeye atıf edildi.

Kaynak: AA