İSTANBUL

İstanbul'da 'Yeditepe Huzur' angın düzenlilik uygulaması kapsamında, 5 bin polisin katılımıyla şehir genelinde helikopter destekli meydana gelen denetimlerde, 211 aranan şahıs yakalandı ve baş döndürücü sayıda narkotik özellik ile gümrüksüz el telefonu ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yönettiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince planlı düzenlilik uygulamasında, 28 bin 233 insan etiket kontrolünden geçirildi, 7 bin 61 araçta kontrol yapılmış oldu ve 462 iş noktayı denetlendi.
Kontrol esnasında 211 aranan insan yakalanarak gözaltına makbuz ve 82 iş adına prosedür yapıldı. Trafik uygulamalarında ise 106 anahtar trafikten menedildi ve mecmu 194 bin 55 liralık ücretinde gidiş geliş cezası kesildi.

Polis helikopteri denetimlere dayanak verdi

Ayrıca icraat kapsamında, 4 kilogram 462 gr. narkotik madde, 345 narkotik hap, 18 silah ile 69 gümrüksüz telefon ele geçirildi ve 65 insan de zeval unsuru ile yakalandı.
Kent genelinde sayaç 20.00'de başlatılan ve akşam yarısına denli devam eden 'Yeditepe Huzur' düzenlilik uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, finansal suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve düzenleme suçlarla mücadele, hususi harekat, enerjik çelim ve gidiş geliş ekiplerinin de aralarında bulunduğu tahminî 5 bin polis katıldı.
Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de dayanak verdi.

Kaynak: AA