Mahkeme kararının tebliğ edilmesiyle Star Gazetesi’nin 15 Şubat 2012 günlü sayısında adı geçen cevap ve düzeltme metni yayımlandı. Aynı şekilde haber içeriği de gazetenin internet sitesinden çıkarıldı.  
Yayımlanan cevap ve düzeltme metni şöyle:
Cevap ve düzeltme
T.C İSTANBUL
21. SULH VE CEZA MAHKEMESİ
Gazeteniz ve www.stargazete.com internet sitenizin 18 Aralık 2011 günlü yayınlarında yer alan, “Baro başörtülüyü otele bile sokmadı”, “Darbeci Baro başörtülüyü otele girmeyi bile yasakladı” başlıklı haberler, İstanbul Barosu’nun kurumsal kimliğini hedef alan gerçeğe aykırı, verilmek istenen haber ile düşünsel bağ içermeyen, hakaretamiz ve iftira niteliğinde sözcükler içermektedir.
Yayında İstanbul Barosu hakkındaki nitelemeler, en temel basın kavramı olan “Haber tarafsız, yorum özgürdür,” kuralına uymamaktadır. “Avukatlık yasası ve diğer meslek kurallarının uygulanması” ile ilgili verilen haberde Baro tüzel kişiliği hakkında küçük düşürücü sıfatlar kullanılmıştır.
Bilindiği üzere darbe yapmak ve planlamak Ceza Yasalarımızda suç olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle suç olarak düzenlenen bir cürüm ile saygın bir kurumu yaftalamak açık biçimde hukuku ihlaldir.
Habere konu olan olay ile başlıkta yer alan niteleme birbiri ile tamamen ilgisiz biçimde okurlara sunulmuş ve objektif gazetecilik ölçütlerinden uzaklaşılmıştır.
Asıl olarak habere konu olayda Avukatların giyimleri ve dikkat edecekleri diğer yönler Baromuzca değil Avukatlık Kanunu başta olmak üzere Türkiye Barolar Birliği tarafından yayımlanan Avukatlık Meslek Kuralları’nda ortaya konmuş olup, Avukatların mesleğe yaraşır bir kılık kıyafetle ve başları açık biçimde görev yapacakları hüküm altına alınmıştır. Bu kurallar, tüm avukatlar ve de onların meslek örgütü olan Barolar tarafından bağlayıcıdır.
Hal böyle iken bu kuralın gazetenizce salt İstanbul Barosu uygulaması gibi gösterilmesi “Basın Etiği” ilkesiyle bağdaşmadığı gibi, bir yayında bulunması gereken nitelikleri de taşımamaktadır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İSTANBUL BAROSU