Galatasaray Üniversitesi'nde öğretim üyesiyken 'Ergenekon, Balyoz ve KCK' davaları karşıtı açıklamalar yapıp ardından da İstanbul Barosu Başkanı olan Ümit Kocasakal'ın Balyoz davasının görüldüğü duruşma salonunu basması hukukçuların tepkisine yol açtı.

12 EYLÜL'E DE MÜDAHİL OLAMADILAR

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlardan Ergin Cinmen 'Baro yönetimlerinin tabii ki genel anlamda siyasi görüşleri önemlidir. Ama bu görüşler çerçeveli, keskin ve başkalarını öteleyerek yapılırsa sorun yaratır. İstanbul Barosu'nda işte böyle bir sorunu var. Silivri duruşmasındaki tavırları, KCK davasında tutuklu 35 avukatla hiçbir şekilde ilgilenmemeleri ve son olarak 12 Eylül davasına müdahil olmayıp böyle bir tutumda bulunmaları da bu sıkıntının işareti. Genel olarak baro belli bir siyasi görüşün etkisinde hareket ediyor' dedi.

İstanbul Barosu'nun 12 Eylül davasına müdahil olmamasını 'Taktik Savaşı' olarak değerlendiren eski savcı Sacit Kayasu ise, "İstanbul Barosu davanın gidişatını görmek istiyor. Bu yüzden şu aşamada davaya müdahil olmadı" diye konuştu. Kayasu, "İstanbul Barosu bu davranışı seçim kaygısından dolayı yaptı. Bu davranışları sonucunda kendilerine suç duyurusu açılacağını ve mağdur duruma düştükleri için başkan seçimlere yatırım yapmış olacak. Bu davranışın bundan başka bir açıklaması yoktur" dedi.

AktifHaber