Bu nasıl yorum

Ümit kadir özdemir

[email protected]

“2010 secim sonuclarına göre 2012 secim sonuclarını tahmin etmiş birisi. Ancak bu tahmin hiçbir değerlendirme ve analiz içermiyor. Gonul isterdi ki bu uzman arkadaş neden KOCASAKAL in yeniden baskan olacağını gerçekleriyle açıklasaydı da anlasaydık. Zira bu sene CAG diğer iki grup ilebirlikte secime giriyor mesela o bu sene kaç oy alacak? Neden bir tahminde bulunmamistir bu uzman! Ayrıca eğer çok uzman bir isimse bu arkadaş tüm grupların alacağı oyları da tek tek yazsaydı secim sonunda ne kadar uzman olduğunu gormuş oluruz. Yorumu yapan uzmanın av.muammer AYDIN ile şahsi bir problemi de var gibi görünüyor.zira önce ilke çağdaş avukatlar grubu olarak KADIKÖY Fenerbahçedeki 120 nin üzerinde katılım ile gerçekleşen kahvaltıyı 60 kisinin katıldığı seklinde haber yapan bir zihniyetin yorum gücüne de inanmak ne derece doğru. Evet önce ilke av.muammer AYDIN ilkeli tutumu ve grup ruhu ile çalışmaktadır. İlkelerden ve DEMOKRASİ den taviz vermedn. Avukatlrdan gelcek oyları çantada keklik görmeden”

Yukarıdaki yorum İstanbul Barosu 2010 seçim sonuçları'na göre 2012 seçim sonuçları tahmini yazımıza yapılmış bir yorum.   Çok açık belli ki yorumu yapan avukat,  Av. Muammer Aydın’ı destekleyen birisi.. Yorumu olduğu gibi, noktasına, virgülüne dokunmadan yukarıya aktardık.  Yazıdaki dilbilgisi kuralları açısından mevcut eksiklikler yorum sahibine aittir.

Önce şunu söyleyelim;  bizim yorumumuzda  KOCASAKAL önümüzdeki seçimleri kazanır diye bir iddia yok, böyle bir yönlendirme de yok.. Biz 2010 seçimlerini analiz ettik, 2012 değerlendirmesini okura bıraktık. Her seçim farklıdır.. İki yıl toplum yaşamında kısa bir süre, ancak Türkiye gibi bir ülkede uzun bir süre..

Biz avukat kamuoyunun en doğru değerlendirmeyi yapacağından eminiz..

“ Yorumu yapan uzmanın av.muammer AYDIN ile şahsi bir problemi de var gibi görünüyor.”

Av. Muammer Aydın ile hiçbir kişisel sorunumuz yok.. Üstelik  Av. Muammer Aydın hemşerimiz.. Karadenizlilerin dayanışmasını herkes çok iyi bilir..

BARO SEÇİMLERİNİ HANGİ ADAY KAZANACAK? KOCASAKAL KAÇ OY ALACAK?

“ Gonul isterdi ki bu uzman arkadaş neden KOCASAKAL in yeniden baskan olacağını gerçekleriyle açıklasaydı da anlasaydık. Zira bu sene CAG diğer iki grup ilebirlikte secime giriyor mesela o bu sene kaç oy alacak? Neden bir tahminde bulunmamistir bu uzman! Ayrıca eğer çok uzman bir isimse bu arkadaş tüm grupların alacağı oyları da tek tek yazsaydı secim sonunda ne kadar uzman olduğunu gormuş oluruz.”

Biz KOCASAKAL  yeniden başkan olacak demedik, ama yorumcu arkadaş bizim analizlerden o sonucu çıkarmış.. Yani "KOCASAKAL yeniden başkan olacak." diyor yorumcu…Demek ki yazıdan edindiği, çıkardığı sonuç bu, biz zaten yorumu okurlara bırakmıştık..

Biz falcı değiliz, seçimde kim kaç oy alacak bilemeyiz, daha çok erken… Bu konuda uzman da değiliz..

SEÇİM TOPLAMA ÇIKARMA DEĞİLDİR

Seçim toplama çıkarma olsaydı 2010 seçimlerini Av. Kemal Aytaç alırdı.  Seçim kampanyasının sonunda yapılan kokteylerin en kalabalığı CAG’ın kokteyli idi.. Aytaç’ın kokteyline katılımın 2000 civarında olduğu ortak kanaat idi..” Biz kokteylere katılanlara göre bir tahmin yapılacak olursa seçimlerin galibi CAG olur.” Diye yazmıştık.. Ama öyle olmadı, KOCASAKAL oldu.. KOCASAKAL’ın kokteyline ise 250 kişi katılmıştı..

“Yorumu yapan uzmanın av.muammer AYDIN ile şahsi bir problemi de var gibi görünüyor.zira önce ilke çağdaş avukatlar grubu olarak KADIKÖY Fenerbahçedeki 120 nin üzerinde katılım ile gerçekleşen kahvaltıyı 60 kisinin katıldığı seklinde haber yapan bir zihniyetin yorum gücüne de inanmak ne derece doğru.”

Fenerbahçe kahvaltısına 120 kişi katılmış, biz 60 kişi yazmışız.

Biz bu sayıyı kahvaltıya katılan sizin arkadaşlarınızdan aldık, kahvaltıda çekilen ve onceilke.com da yayınlanan resimlerle karşılaştırdık, bize doğru geldi ve öyle yazdık ve sanıyorum 60 değil, 65 kişi yazdık.

Birileri Av. Muammer Aydın’ı yanıltıyor

Biz Levent’te yapılan toplantıdan önce Av. Kadri Markoç’u aradık.  Markoç bize aynen şöyle dedi:

“ Siz olunca bizim için iyi olmuyor, gelmeyin..” dedi

Av. Muammer Aydın’ı aradık, o da kızgın bir şekilde;

“Gelmeyin kardeşim, istemiyoruz, gelmeyin..” dedi..

2010 seçim kampanyasına bir bakınız; biz sizin hangi toplantınızı eksik yansıttık? Bu ehvam neden?

adaletbiz objektifleri sizi neden korkutuyor?

Kocasakal bize “ adaletsiz”! diyor, ama bize yasak koymuyor… Ben defalarca kendilerine “ Hocam adaletbiz” desem de o hala “adaletsiz” demekte israrlı..

Gelelim seçim yorumumuza

Biz geleceği bilemeyiz, müneccim değiliz, ama geçen seçimleri Av. Muammer Aydın neden kaybetti, kısaca değinelim..

KURMAYLAR “ DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞİTİRİLMEZ DERLER”

Önce ilke bir önseçim yapmıştı.. “Seçimde cemaat 500 oy kullandı, seçimden 2 cemaatci çıktı”   söylemleri karşısında, önce ilke grubu panikledi ve önseçimden çıkmış iki insanın adaylıklarını iptal ettiler.. En büyük hata buydu.. “Dereyi geçerken at değişirmek” tam da budur.. Kadri Markoç kurmay olmasa da asker kökenlidir, bilir bunları..

BÖLÜNME VE SAĞIN SEÇİM KAZANMA İHTİMALİ

Çağdaş yaşamı benimseyenlerin en büyük korkusu  yaşamlarının  tehdit altında olmasıdır. Bakın  Yargıtay 4. Hukuk Dairesi “fahişelik ile nikahsız yaşam aynı şeydir.” Diyor .  AKP nin bütün AB mevzuatı istikametindeki reformlarına rağmen yargı nereye geldi?  Temel içtihatlar değişiyor mu?

“Hukuk ne kadar modern olursa olsun eğer ben iktidarsam ve yargı benim kontrölümde ise ben yoluma devam ederim.” 

Gidişat bu mu?

Avukatlar şimdi ne yapacaklar? Kararlarını neye göre verecekler?

Av. Muammer Aydın, Av. Kazım Kolcuoğlu sürtüşmesine göre mi karar verecekler?
Beyler ülke ciddi bir dönemeçte, bu ülkenin aydınlarının kişisel sürtüşmelere vakit ayıracak lüksleri yok..

Yorumcunun durduğu yer yanlış, bu yüzden gördükleri de yanlış..