Haberi alan KOCASAKAL Çağlayan Adliyesi'ne doğru yola çıktı..

KOCASAKAL avukatlarla birlikte emnniyete gidiyor..

Haberi duyan avukatlar Vatan Caddesi'ndeki Emniyet müdürlüğüne gidiyor.. Çok sayıda avukat meslekdaşlarının sorgusunda hazır bulunmak istiyor.

Avukatlar" savunma yerlerde" diye tepki gösteriyorlar.

Çağlayan Adliyesi'nde çok sayıda avukat gözaltına alındı

Çağlayan Adliyesi'nde avukatların Gezi Parkı protestosuna polis izin vermedi. Bu yüzden olaylar çıktı. Gerginliğin sürdüğü adliyede 30 avukat gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği ise gözaltına alınan avukat sayısının 50 olduğunu açıkladı. Bu arada İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve beraberindekiler Çağlayan Adliyesi'ne ulaştı.

İstanbul Adliyesi’nin içinde toplanan bir grup avukat Gezi Parkı Protestosu'na başladığı anda çevikkuvvet polisinin müdahalesi geldi. Kalkanlı polisler protestocu avukatları zor kullanarak adliye dışına çıkardı. Bazı avukatların yere düştüğü olaylarda 30 avukat gözaltına alındı. Yaklaşık 100 avukat adliyenin önündeki karakolda gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması için bekliyor. 

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı üçüncü kez, avukatların Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara ilişkin protestosuna sahne oldu. Adliyenin ana avlusunda, adaleti temsil eden "Themis" heykellerinin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık 30 avukat, burada Taksim Gezi Parkı gösterilerinde polisin müdahalesini ve yaşananları protesto etmek için alkışlı protestoya başladı.   
hürriyet

Avukat İsmail Demirci, gözaltına alınan avukatlar arasında.