TAV Havalimanları çeşidinden işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Tayvan merkezli havayolu firması EVA Air'in düzenlemiş olduğu önceki Taipei uçuşunu karşıladı.

TAV'dan meydana getirilen açıklamaya mucibince iştirak çeşidinden işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, EVA Air'in Taipei seferlerine ev sahipliği hazırlamaya başladı.

Boeing 777-300 ER ile zaman 07.45'te Atatürk Havalimanına nazil 275 yolcu, TAV Havalimanları ile EVA Air yetkilileri çeşidinden karşılanırken, arkası sıra önceki pervaz düşüncesince planlı kokteyle katıldı.

İstanbul ve Taipei'yi birbirine bağlayan dünkü seferleri tesit etmek düşüncesince yolcular ve davetlilere çörek ağırlama edildi. Daha sonradan EVA Air'in Atatürk Havalimanından 11.45'te düzenlemiş olduğu kez ile 113 geçici Taipei'ye uğurlandı.

Haftada 4 güneş doğrudan uçuş

Açıklamada görüşlerine toprak maruz TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul Atatürk Havalimanının dünyanın en ehemmiyetli pervaz merkezlerinden birisi yerine güzergah sayısını artırmaya bitmeme ettiğini bildirdi.

61 milyonu bir tomar yolcuya güzeşte sene görev vererek Londra ve Paris'in arkası sıra Avrupa'da üçüncü tam toprak aldıklarını anımsatan Ünlü, 'EVA Air'in İstanbul ile Tayvan'ın başkenti ve ayrımsız sürede en ehemmiyetli tecim ve firez şehri bulunan Taipei ortada kez düzenlemeye başlamasından sevinme duyuyoruz. İstanbul'un tasrif merkezi olması düşüncesince çalışmalarımızı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

EVA Air, Atatürk Havalimanından Taipei'ye pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi günleri aykırı doğrudan pervaz gerçekleştirecek. EVA Air, İstanbul Atatürk Havalimanına nazil 129. havayolu firması olurken, havalimanından iç ve aut hatlarda toplanmış 280'den bir tomar güzergaha pervaz düzenleniyor.

Kaynak: AA