Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari maznun Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emektar itimat müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunmuş olduğu 10'u vakfedilmiş 33 sanığın yargılandığı davanın 8. duruşmasında, mahkemece, vakfedilmiş sanıkların bu hallerinin devamına değişmeyen vererek, birlikte ahir duruşmasının 11 Nisan Pazartesi yapılmasına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince toy şişman salonda meydana getirilen duruşmaya, Hidayet Karaca ve emektar itimat müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Erol Demirhan ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunmuş olduğu 10 tutuklu, apayrı suçtan vakfedilmiş 2 ve tutuklanmadan 4 maznun katıldı. Yokluğunda tutuklanmasına değişmeyen sunulan firari maznun Fetullah Gülen ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada yoklamanın yapılmasın peşi sıra mütekellim Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, ''Savunma özgülemek talip maznun var mı?'' sanarak sordu. Hiçbir sanığın defans yapmaması hakkında Rüzgar, duruşmayı erteleyeceğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün'ün üzerilerine müeccel suçların nitelik ve mahiyeti, bulunan kanıt durumu, çıpa kabahat şüphesini yayınlayan olguların bulunması, savuşma şüphesi, dosyadaki bulunan raporlar, tahsil edilen ifadeler, yakınan sayısı, eylemlerin dijital yoğunluğu, sanıklara müeccel suçun tevkif sebeplerinin dizin suçlardan oluşunu dikkate alarak, sanıkların alıkonulma hallerinin devamına değişmeyen verdi.

Sanık Fetullah Gülen hakkında gıyabi tevkif kararının kaldırılması talebinin reddine mütehakkim murafaa heyeti, maznun Gülen'in ifadesinin istinabe kanalıyla katılması talebinin ise şimdi sonradan düşünülmesini kararlaştırdı.

Heyet, duruşmaların 11, 12 ve 14, 15 Nisan 2016'da yapılmasına hükmetti.

Kaynak: AA