İsrail Elektrik Şirketi (IEC), iç piyasasındaki doğalgaz fiyatından elan ucuza sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithal edecek.

İsrail basınında toprak düzlük haberlere göre, IEC doğalgazdan çarpıcılık üretimi düşüncesince erke firması BP'den 3 tanker sıvılaştırılmış doğalgazı, özlük iç piyasasındaki doğalgaz fiyatından elan ucuza alacak.

Şirket, LNG namına getireceği doğal doğal yel yağı lambası düşüncesince nakil ve sıvılaştırma maliyetleri de müdahale kazanmak kadar milyon BTU (İngiliz Isı Birimi) başına 4,9 dolar ödeyecek. İsrail'in özlük piyasası bulunan Tamar'daki doğal doğal yel yağı lambası düşüncesince IEC'nin ödediği hacim ise milyon BTU başına 5,7 dolar.

İsrail'in özlük alanlarında üretilip iç tüketicilere sunmuş olduğu doğalgazın fiyatının arsıulusal piyasadaki fiyatların üstüne çıkması üstüne IEC, Tamar gazı adına haricen doğal doğal yel yağı lambası almaya değişmeyen verdi.

Sıvı durumdaki doğalgazın gene gazlaştırma ve İsrail doğalgaz sistemine bağlanması ise Akdeniz kıyısındaki Hadera kentinin 10 kilometre açığında mevcut gazlaştırma gemisi ve derya altından güzeşte borazan hattı ile yapılacak.

Son devirde İsrail açıklarındaki doğalgaz dallarından Türkiye'ye ve Türkiye üstünden Avrupa'ya doğalgaz götürülmesi düşüncesince planlar gündeme geliyor. Buna karşın İsrail'deki anti-tröst otoritesi ve aranjör sulta ecnebi kuruluşların ülkede tekelleşmeye gitmeleri dolayısıyla nice karara imza attı.

Kaynak: AA