ISPARTA

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına tahsil edilen 52 şüpheliden 17'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan 10'u müddeiumumilik sorgusunun peşi sıra başıboş bırakılırken, 7 zanlı tutuklanmaları isteğiyle murafaa atıf edildi.

Mahkemede bilge karşısına çıkan şüphelilerden Fatih Cebeci, Cahit Sevindir, Serdar Çiçek, Mustafa Kahraman ve Vedat Karacık tutuklandı. Yekta H. ve Abdülkadir B. ise adli arama amacıyla başıboş bırakıldı.

Eski SDÜ Rektörü İbicioğlu'nun emniyetteki işlemleri sürüyor

Bu arada, emektar Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunmuş yer aldığı 35 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tutuklananlar ortada arazi düzlük emektar SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Fatih Cebeci'nin, güzeşte yılki rektörlük seçimlerinde kendini MİT mensubu kendisine tanıtıcı kişiye, YBEM'de göz verdiği ve talim üyelerinin yanına götürmüş yer aldığı tez edilmişti.

Söz konusu kişinin, 'Cumhurbaşkanının rektörlük seçimlerinde Hasan İbicioğlu'nu desteklediğini' belirterek, talim üyelerinden dayanak istediği ve İbicioğlu'nu destekleyenlere seçimden sonraları erdemli görevler verileceğini dediği öne sürülmüştü. Polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonraları başıboş bırakılan İ.A'nın MİT'le rastgele müşterek bağının bulunmadığı belirlenmişti.

Aranan zanlı, Amerika dönüşü gözaltına alındı

Soruşturmada, için bakı sonucu mevcut ve eskiden FETÖ/PDY'nin Isparta imamı yer aldığı tamlanan Ege Bölgesi imamı O.D, Amerika dönüşü Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'da havalimanında gözaltına alındı.

Muhabir: Murat Yolcu

Kaynak: AA