ISPARTA

Isparta CumhuriIsparta merkezli 6 ilde meydana gelen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih meydana gelen operasyonda gözaltına tahsil edilen şüphelilerden 10'nu elan tutuklandı.yet Başsavcılığınca hesaplı anket kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına tahsil edilen şüphelilerden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Isparta Adliyesine irsal edilen Aslıhan Hatır ile emektar Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, savcılıktaki ifadelerinin arkası sıra başıboş bırakıldı.

Başhekim Prof. Dr. Sezer de tutuklandı

Savcılık sorgularının arkası sıra mahkemeye irsal edilen, emektar SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer ve emektar SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel ile Ali Murat Ceyhan, Süleyman Solmaz, Cabir Doğan, Murat Hüseyin Yarıktaş, Mehmet Deniz Çalışkan, Şükrü Demirağ, Mahmut Yener, Mehmet Yılmaztürk tutuklandı.

Zanlılardan M.E, M.U, A.Ö, K.A, S.K, ve Ü.G ise isminde sanlı arama üzere mahkemeden başıboş bırakıldı.

Aralarında emektar SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile emektar rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi ve Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile birtakımı iş adamlarının da bulunmuş olduğu 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Muhabir: Murat Yolcu

Kaynak: AA