Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'İslam dünyasında akmaya bitmeme fail kanın kuma an geçmiş durması, insanlığın kuma huzurunu yıldırma fail terör, şiddet, harp ve düşmanlığın yerini sulh ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya müteveccih olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, afsun ve yakarışların ikrar olması düşüncesince Cenab-ı Mevla'ya yalvarma ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Görmez, Regaip Kandili zımnında yayımladığı mesajında, 7 Nisan Perşembe gününü cumaya bağlayan gecenin, recep, şaban ve ramazan aylarının habercisi Regaip gecesi bulunduğunu belirterek, 'Sonu bayrama çıkan hümayun kuma zaman içerisine girmiş bulunmaktayız. Üç aylar, tinsel coşkunun şimdi dip yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı baştan gözden geçirmemize punt bulunan kuma lisan iklimi, kalplerimizi dinleme zamanı, rahmet, bağışlama ve acıma mevsimidir.' değerlendirmesinde bulundu.

'Hazreti Peygamber'in duasını İslam alemi düşüncesince esasen edelim'

Hazreti Peygamber'in bu geceye vardığında 'Allah'ım, recep ve şaban aylarını bizim düşüncesince kutsi kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur' sanarak afsun ettiğini aktaran Görmez, ayrımsız duanın İslam alemi düşüncesince esasen edilmesi icap ettiğini vurguladı.

İslam alemi düşüncesince 'Allah'ım, eren milletimiz ve dört başı mamur Müslüman kardeşlerimiz düşüncesince recep ve şaban ayını kutsi kıl ve ramazan ayına hayırla kavuşmayı bize kader eyle.' sanarak afsun edilmesini talip Görmez şunları kaydetti:

'Bu ihtisas ve düşüncelerle ilkin eren milletimizin, ülke dışındaki budun varlığımızın ve dört başı mamur İslam aleminin kutsi üç aylarını ve Regaip Kandili'ni kutlama kartı ediyor, üç ayların gelişiyle baş başa gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, bağışlama ve artağanlık ikliminin, ülkemizden başlayarak dalavere dalavere tamamı insanlığı kuşatmasını, İslam dünyasında akmaya bitmeme fail kanın kuma an geçmiş durması, insanlığın kuma huzurunu yıldırma fail terör, şiddet, harp ve düşmanlığın yerini, sulh ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya müteveccih olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, afsun ve yakarışların ikrar olması düşüncesince Cenab-ı Mevla'ya yalvarma ediyorum.'

Kaynak: AA