İSTANBUL

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Ali el-Karadaği, 'Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasıl gelişigüzel gecenin sabahı varsa, gelişigüzel karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerin de müşterek sonu olacaktır' dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliği kabilinden planlı Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı, Barcelo Eresin Topkapı Otel'de yapıldı.

İslam coğrafyasında icra ettiği teoloji çalışmalarına iri yardım sunan Türkiye'ye şükranlarını ileten Karadaği, şunları söyledi:

'Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasıl gelişigüzel gecenin sabahı varsa, gelişigüzel karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerin de müşterek sonu olacaktır. Allah'tan, bu amaçla efor yayınlayan Türkiye'yi koruması düşüncesince afsun ediyoruz. '

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci ise Türkiye'deki ve İslam coğrafyasındaki bilimsel çalışmaların değerlendirilmesi şartıyla müşterek araya geldiklerini aktardı.

İslam coğrafyasındaki karışıklıkların esas sebeplerinden birinin bilimsel ara bulunduğunu dile getiren Ekinci, derneklerinin bu bilimsel boşluğu doldurmayı hedeflediğini, bu amaçla akademisyenler, alimler ve teoloji camiasını müşterek araya sağlamak istediklerini aktardı.

Alimlerin, akademisyenlerin ve teoloji toplumunun emek harcaması kararı İslam coğrafyasındaki karışıkların hal bulabileceğini vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti:

'Bu amaçla Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciğini kurduk ve türlü komisyonlar oluşturduk. Türkiye'yi kuşatarak, gelişigüzel ilde derneğimizin temsilciliğini gerçekleştirmek talip hocalarımızla irtibata geçtik. Bugünkü programda ise teoloji fakültesinde işyar hocalar, akademisyenler, alimler ve Prof. Ali el-Karadaği ile toplandık. Bizim başımıza mevrut kâffesi musibetlerin en ehemmiyetli sebeplerinden birisi, ilimden uzaklaşmaktır. İkincisi de bütünlük ve beraberliğimizi sağlayıcı etkenleri bulunmayan etmemizdir. Bu hususlarda boşluğu alimlerin dolduracağına inanıyoruz.'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer de ümmetin dertlerinden siyasilerle değil, alimler yardımıyla kurtulacağını söyledi.

Muhabir: Arif Yakıcı

Kaynak: AA