TRABZON

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kaşüstü Mahallesi'nde ortak möble mağazasının açılışında icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin ortak baş döndürücü badireyle uğraşmasına karşın geleceğe ilgilendiren yürüyüşüne kararlılıkla bitmeme ettiğini söyledi.

Bakanlığın,1 Kasım seçimlerinden itibaren yaşama geçirdiği çalışmalara bağlı bilgiler de verici Soylu, 'Ocak-Mart 2016'da, İŞKUR önce üç ayda tahminî 249 bin insanımızı işe yerleştirdi. 1 milyon yerine koyduğumuz hedefin 4'te 1'ini önce 3 ayda gerçekleştirdiysek baş döndürücü şen ortak biçimde aşılabileceğini göstermektedir.' dedi.

Soylu, vatandaşa ortak uydurma verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

'Dedik ki (2016 senesinde bundan hakeza başvurma fail gençlerimizin, önce 1 yılındaki acemi girdikleri işteki düzentileme ücretlerini kılıç karşılayacağız) Geçen sene bu 6 aydı. Biz bunu bu sene 1 yıla çıkardık. Geçen sene yekûn nicelik 30 bin 69'du. Bir yandan 249 bin kişiyi işe yerleştirdik, 81 bin 725 insanımızı da bunların içinde iş başı eğitiminden maaşlarını özgülemek yoluyla yararlanma ettirdik, ettirmeye de bitmeme ediyoruz. Bu sene sebebi ile tahminî 300 ile 325 bin kişiyi, iş başı eğitiminden yararlanma ettireceğiz. Bu istihdamın önce kapısıdır.'

''Terörü hatim dair kararlılığımız vardır''

''Güneydoğu'da hala Türkiye'nin hızını kesmeye, insanımızın moralini bozmaya, envestisman ortamının iyileşmesini engellemeye etkin anlayışı her daim bu arada görüyoruz'' ifadesini kullanan Soylu, şöyleki dedi:

'Bir takımları şimdilerde laflar üretiyorlar, diyorlar ki (müzakere yapılacak, gene şuna dönülecek, buna dönülecek) Hiç hakeza ortak bilinçlilik yoktur. Terörü hatim dair kararlılığımız vardır. PKK denilen dert örgütü, ortak henüz milletin diline persenk kaçınan biçimde ortadan kaldırmaya müteveccih kararlılığımız vardır.''

Muhabir: Meltem Yılmaz

Kaynak: AA