Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 79 milyon insana misyon verici Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR), 70 senedir Türkiye ve kullanmakta olanları düşüncesince çalışmanın, ülkenin istihdam kapısı olmanın muhik gururunu yaşadığını tabir etti.

Soylu, İŞKUR'un kuruluşunun 70. sene dönümü zımnında yayımladığı mesajında, kurumun Türkiye'nin istihdam politikalarının belirlenmesinde ehemmiyetli müşterek noktayı bulunduğunu belirtti.

'İş ve İşçi Bulma Kurumu' adıyla 1946 senesinde kurulan İŞKUR'un, istihdam dalının eksiksiz bileşenlerine misyon verdiğini vurgulayan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

'Son senelerde esaslı müşterek baştan oluşum sürecine giren İŞKUR, 2003'ten bugüne denli 1 milyon 700 binin üstünde ferdin faydalanmış olduğu canlı istihdam programları ile iş arayan yurttaşlarımızın hasep eksikliği ve mesleksizlik sorununu çözerek işgücü piyasasında çalışan müşterek pozisyona gelmiştir. Beceri ihya ve meslekleştirmenin esas taşıyıcısı bulunan İŞKUR, halen bu hizmetlerini mesleksel terbiye kursları, işbaşı terbiye programları ve girişimcilik terbiye programları ile bitmeme ettirmektedir.'

'Açık iş sayısı 2 milyon 43 bin 256'ya çıkarıldı'

Bakan Soylu, İŞKUR'un kurumsal kapasitesinin arttırıldığını ve elan çalışan müşterek yapıya kavuşturulduğunu belirterek, şu detayları verdi:

'İŞKUR, 2002 senesinde 125 bi̇n 71 kişiyi işe yerleştirirken, 2015 senesinde 889 bin 640 kişiyi işe yerleştirmiş, bire müşterek yılda işe yerleştirme oranını ise yüzde 41,8'e taşımıştır. Kurum önemli müşterek açılımı da açık iş dair gerçekleştirdi. Kayıtlı iş arayanla işçi arayanı buluşturmak için işyerlerindeki açıkça iş sayısını da strateji fail İŞKUR, 2002'deki 139 bin 205 açık iş rakamını 2015 sonu bakımından 2 milyon 43 bin 256'ya çıkarmıştır. Bugün 81 ilde il müdürlükleri ve misyon merkezlerinde 8 bin personeli ile 79 milyon vatandaşımıza misyon verici İŞKUR, 70 senedir bu diyar ve insanlarımız düşüncesince çalışmanın Türkiye'nin istihdam kapısı olmanın muhik gururunu yaşamaktadır.'

Kaynak: AA