Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede ABD öncülüğündeki koalisyona üslerini açması sonrası ‘ihanete uğramış‘ bir tavırla Türkiye’yi açıktan tehdit etmeye başlayan IŞİD, bir kez daha, ‘Elinizi bu savaştan çekin‘ mesajı verdi.

Örgütün Suriye’den Türkçe yayın yapan ‘Darulhilafe‘ adlı sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Haçlı ordusuyla bir olup Müslüman kanı dökmek’le suçlandı.

IŞİD, Türkiye halkını da “İslam Devleti’nin bomba yüklü kamyonlarının hedefi olmak istemiyorsanız, acilen elinizi bu savaştan çekin. O güvendiğiniz ABD sizi kurtaramayacak. Yarın İslam Devleti size saldırınca, ansızın bir bomba patlatınca oturup ağlamayın. Bunu siz istiyorsunuz” diye tehdit etti.

“Bugün İslam Devleti’ni bombaladığı için mutlu olanlar, yarın hilafet aslanlarının bombalarını yiyince bakalım ne diyecek?” denilen mesajda Erdoğan ve Davutoğlu’nda yine, şeriata göre hüküm vermeyen kişiler için kullanılan ‘tağut‘ diye bahsedildi.

ERDOĞAN KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR

IŞİD’in tehditleri şöyle devam etti: “Allah’ın ordusuyla savaşan hiçbir kavim başarıya ulaşamadı. Erdoğan tağutu İslam Devleti’ne saldırarak sonunu hızlandırıyor. Ey tağut Davutoğlu! Haçlıların yanında durup Müslüman kanı dökmek sana mutluluk mu veriyor? Allah, ahiretten önce dünyada sizi rezil etsin. Ey Türkiye halkı tağut Erdoğan’ın sizi öldürtmesine müsade etmeyin unutmayın ki bedelini gene ödeyecek siz olacaksınız.”

Darülhilafe sitesi ‘IŞİD Medya Bakanlığı‘ birimi tarafından beş ay önce Rakka’da faaliyete geçirilmişti. “Hilafetin olduğu topraklar” anlamına gelen ‘Darülhilafe‘ adlı site, 13 Temmuz’da Türkiye’de erişime kapatılmıştı.

Ancak sitenin farklı uzantılarla açılmış siteleri ve sosyal medya hesaplarına Türkiye’den erişim sağlanabiliyor.

Kaynak: Diken