Kilis'te, IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı... 1 astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit olan astsubay Yalçın Nane'nin iki aylık evli olduğu ve çatışma bölgesine bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi yakınlarında Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından ateş açıldı. Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olduğu  saldırıda 2 uzman çavuş da yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde obüs ve tanklarla anında karşılık verilen IŞİD mensubu 1 kişi öldürüldü, 3 araç da vuruldu. Bölgeye zırhlı araçlar ile bordo bereliler de sevk edildi.
Yayınlanma tarihi: 23 Temmuz 2015 Perşembe

 

[Haber görseli]

İşte IŞİD'in Kilis'te saldırdığı sınır karakolu

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi sonucu, ateş açan IŞİD militanlarından 1 kişi, roketatar ve  kalaşnikof tüfeğiyle ölü ele geçirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da angajman kuralları çerçevesinde 4 tank ve obüslerle karşılık verdi, IŞİD'e ait 3 araç vuruldu.

Bu gelişme üzerine bölgeye 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda zırhlı araç ve personel ile dün kente gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bordo bereli askerler de kaydırıldı.

SINIRDA SON DURUM

Uzun süren çatışmanın ardından bölgedeki çatışma yerini sakinliğe bıraktı. Çatışma sesleri duyulmuyor. Bölgede sakinlik hakim.

TSK'dan saldırı hakkında ilk açıklama

SINIRDAN FOTOĞRAFLAR

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini belirten Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

[Haber görseli]

F16'LAR SINIRDA 

1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti.

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepeolduğu öğrenildi.

[Haber görseli]

2 AYLIK EVLİYDİ

Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEDE

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

Bordo bereliler, Suriye sınırında

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Kilis Valiliği açıklamasında, "Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00'dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'da bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.