ANKARA - Hüseyin Yeşilkavak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AA muhabirene yaptığı açıklamada, Toplu İş İlişkileri Yasası'nın kısa sürede çıkarılmasının gerektiğini belirterek, ''Ekim'in ilk 10 gününde bu yasanın çıkmasında büyük zaruret var. Toplu iş sözleşmesi bekleyen işçiler 8 aydır zamlı maaş alamıyorlar. Bu haksızlığın daha çok devam etmesi kabul edilemez'' dedi. 
Tasarının TBMM'de öncelikli olarak ele alınacağını belirten Çelik, ''Meclis açılır açılmaz ilk hafta yasayı ele alalım ve çıkaralım diye bir mutabakat var. Fakat henüz bütün partilerle görüşmüş değilim. Birkaç temasım daha olacak, o temastan sonra netleşecek'' diye konuştu.

Barajlarla ilgili düzenleme
Çelik, ''Barajlarla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Yüzde 1'e, yüzde 2'ye çekilen barajlar var. Yüzde 10 olan barajı aşağılara çekiyoruz. Ekim'in ilk 10 gününde bu yasanın yasalaşmasında büyük zaruret var. Toplu iş sözleşmesi bekleyen işçiler 8 aydır zamlı maaş alamıyorlar. Bu haksızlığın daha çok devam etmesi kabul edilemez'' dedi.

Gazetecilerin yıpranma payı
Faruk Çelik, son dönemlerde gazetecilerin yıpranma payı hakkında çok sık sorularla karşılaştığını belirterek, ''Gazetecilerin yıpranma payıyla ilgili konuyu teknik heyet önümüze bir rapor olarak getirecek'' dedi.

Sorunları torunlara bırakmamamız gerekiyor
Çelik, hükümetin en önemli, acil konularından birinin terör olduğunu, milletin de artık bunun bitmesini istediğini vurgulayarak, ''Bir hükümet durup dururken niye yanlış adımlar atsın. Bu konuda adımı atarken oturup eksiği varsa onu tamamlamak gerekiyor. Sorunları torunlara bırakmamamız gerekiyor. Sorunları çözmemiz için bize bu görev verilmiş'' diye konuştu. 


AA