© Doğan Yurdakul’u ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Yurdakul’un oldukça neşeli, moralinin yerinde olduğunu söyledi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele eden askerlerin deMİT mensupları gibisoruşturma için başbakan izni istediklerine ilişkin haberlerle ilgili olarak Sayın Başbakana verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması, işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildirdedi.

Kılıçdaroğlu, tutuklu olarak yargılandığı Odatv davasında sağlık nedenleriyle tahliyesine karar verilen gazeteci Doğan Yurdakulu tedavi gördüğü TOBB ETÜ Hastanesinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada Yurdakulun oldukça neşeli, moralinin yerinde olduğunu, büyük ihtimalle 6 Mart Salı günü by-pass ameliyatı geçireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Kendisinden Silivri toplama kampındaki anılarını kısmen dinledim. Bunlar hüzün ve mizah dolu anılardedi. Kılıçdaroğlu, Yurdakulun avukatıyla da kısa süre görüştüğünü aktardı.

Kılıçdaroğlu, askerin de MİT mensupları gibi soruşturma için Başbakan izni istedikleri ve Genelkurmayın bu yönde bir yasa taslağı hazırladığı haberleri anımsatılarak yöneltilen bir soru üzerine, yapılan düzenlemeyi doğru bulmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Bu yönde daha önce açıklamalarım var. Sayın Başbakana verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması, işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir dedi. CHPnin dine karşı algısı değişeceksözlerini açması istendiğinde de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Uzun yıllar AKP benzeri partiler CHPnin dine karşı bir parti olduğu algısını yaygınlaştırmak istediler ve bu konuda özellikle Anadoluda yaygın bir propaganda yaptılar. Hiçbir siyasi partinin, aklı başındaki kimsenin dine karşı olmadığının bilinmesi gerekir. Din farklı bir şeydir. İnsanların manevi dünyasına siyasetçinin girmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Herkesin inancına saygılıyız. Bunu siyasette malzeme olarak kullanmanın doğru olmadığını hatta dinen günah olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Bunu ifade etmek istedim. Bu algıyı maalesef AKP ve onun genel başkanı zaman zaman dillendiriyor, bu da bizi üzüyor. Türk siyaseti açısından da demokrasi açısından da demokrasinin derinleşmesi açısından da bu tür uygulamalar yanlış.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın Kayseri halkından özür dilemesini istediği anımsatıldığında da Kılıçdaroğlu, Sayın Bekir Bozdağ benim muhatabım değil. Ona şöyle bir öneride bulunmak isterim. Acaba bir belediye çalışanının tuttuğu rüşvet defterinin ne anlama geldiğini kendisi biliyor mu? Kendisinin ahlakı böyle bir defteri görmezlikten geliyor mu? dedi.

Cumhuriyet