VAN

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "İş dünyası sahip çıkarsa, teröristleri, sempatizanlarını elinin tersiyle iterse bölge hak ettiği yere gelecektir. Allah'ın izniyle terörle mücadelede önemli bir noktaya geldik, (terör) can çekişiyor." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı programının ardından Yukarı Norşin Camisi'nde cuma namazı kılan Elvan, daha sonra Cazibe Merkezleri toplantısına katıldı.

Elvan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve sanayicilere yapacakları desteklemelerle ilgili bilgiler vererek gelecek dönemde Van başta olmak üzere Muş, Bitlis ve Hakkari illerini cazibe merkezi haline getireceklerini vurguladı.

"Yatırımın tüm aşamalarında olacağız"

Elvan, cazibe merkezleri programının yatırım düşüncesi aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreci kapsayan bir destek mekanizması olduğunu anlattı.

Yatırımlarla ilgili fizibilite çalışmalarını ücretsiz yapacaklarını anlatan Elvan, "Sizler başvuracaksınız, Kalkınma Bankası sizi dinleyecek, elinizde fizibilite çalışması varsa bunun üzerinden de danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yatırımın danışmanlık aşamasından arsa temini, bina yapımı, makine teçhizat yardımı, işletmeye geçinceye kadar tüm süreçlerde Kalkınma Bankası sizinle olacak. Size teşvik belgesi verilerek 'gidin yatırım yapın' demeyeceğiz. Sizlerle bu süreci götüreceğiz. Kalkınma Bankası kendine ait bir fabrika yapıyormuş gibi çalışacak." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütü bölgenin gelişmesini istemiyor"

Bölgede yarım kalan ya da tamamlanmış ama işletilemeyen tesislere de destek sağlayacaklarını aktaran Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölge terörden çok çekti. Teröre destek verenleri aranızda barındırmayacaksınız. Terör örgütü bölgenin gelişmesini istemiyor. Bölgede terör olmasa şimdi Van şahlanmıştı, Türkiye'nin önemli merkezlerden biri olmuştu. Bu günlerimize hep birlikte sahip çıkalım. İş dünyası sahip çıkarsa, teröristleri, sempatizanlarını elinin tersiyle iterse bölge hak ettiği yere gelecektir. Allah'ın izniyle terörle mücadelede önemli bir noktaya geldik, (terör) can çekişiyor. Bu bölgeyi kalkındıracağız. Kente birlikte sahip çıkacağız. İlinize sahip çıkın. Terör örgütlerinin kimler tarafından desteklendiğini sizler de biliyorsunuz. Bunlar nasıl ayakta kalıyor? Gelin hep birlikte kentlerimize sahip çıkalım. Sınır ülkelerinde yaşananları görüyorsunuz. İnsanlara nasıl zulmedildiğini görüyorsunuz. Birlikte bölgeyi parlatalım, güçlü hale getirelim. İnşallah bu noktada sizlerle hep birlikte bölgemizi ayağa kaldıracağız."

Muhabir: Cemal Aşan

Kaynak: AA