Kütahya'da, vatandaşı kandırarak, AK Parti'de divan Başkanı, Özel Harekat'ta kurmay albay olarak kendisini tanıtıp iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan bir kişi tutuklandı.

        İşe başlama vaadiyle dolandırıldığını ifade eden 9 kişi, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Gasp Büro Amirliği'ne müracaatta bulunarak, kendinisi AK Parti divan başkanı, Bakanlar Kurulu'nda görevli ve Özel Harekat'ta görevli albay olarak tanıtan Mehmet Gülseven (40)'i tespit etti.

    Gülseven'in iş bulma ve işe başlama vaadiyle birçok kişiden para, sağlık raporu, fotoğraf, ikametgah ilmuhaberi, nüfus cüzdanı fotokopisi, noterden tasdikli imza sirküleri gibi evraklar ile kişi başı 17 ile 18 bin Türk Lirası (TL) olmak üzere 100 bin TL'yi aşkın para alarak dolandırdığı belirtildi.

        "HAZİNE MÜSTEŞARLIĞINDA BEKLİYORUM"

        Gülseven, kendisinin ikna edemediği bazı mağdurlarını yarın sizi 'Hazine Müsteşarlığı'nda bekliyorum. Lütfen geç kalmayın' ifadesini kullanarak tuzağına düşürdüğü öğrenildi. Hazine Müsteşarlığı'na giden mağdurları ise bekleme odasına aldığı, 'Siz burada bekleyin, ben işlemlerinizi tamamlayıp geleceğim' dedikten sonra kapalı bir zarf ile 'İşe başlama yazın burada. Hayırlı olsun. Sakın beni mahcup etme. Günü gelince sana yapılan bu iyilikleri de unutma' diyerek uğurladığı öğrenildi.

        ALBAY ÜNÜFORMASI İLE TBMM AMBLEMLİ MASALIK ELE GEÇİRİLDİ

        Alınan müracaat evraklarının ardından tahkikatını sürdüren Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, cumhuriyet savcısından alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda, Gülseven'i, Meydan Mahallesi Fuat Paşa Caddesi üzerinde, şahsına ait motorla kaçmak istediği esnada yakaladı. Arama kararı gereği Mehmet Gülseven'in Meydan Mahallesi Şehit Ömer Sokak üzerinde bulunan evine giden polis, yaptığı aramada 1 adet kurmay albay üniforması, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) amblemi olan masalık ile çok sayıda kişiye ait evrak ele geçirdi.

        Gülseven, Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki ifadelerinin ardından, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Ek Hizmet Binası Acil Servis Bölümü'nden alınan sağlık raporunun ardından cumhuriyet savcılığına götürüldü.
TIME
 TURK