Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 'İş Başı Eğitimi niteleyerek nitelendirdiğimiz programımız, birlikte istihdam programıdır, birlikte enerjik işgücü programıdır. Bu iş başı eğitimine başlayanların yüzdelik 75'lik dilimi 4-5 maaş süreçte sürekli birlikte istihdamla gönül rahatlığı karşıya kalmaktadır. Bu dünyanın da ülkemizi strateji ederken özendiği rakamlardan biridir' dedi.

Bakan Soylu, KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ve beraberindeki kurul ile makamında birlikte araya geldi.

Görüşmede, KKTC'nin kalkınma amacında eriştiği seviyenin Türkiye ve semt düşüncesince birlikte kıvanma meselesi olduğuna ayraç fail Soylu, Türkiye'nin, KKTC'nin güçlenip Doğu Akdeniz'de asıl birlikte çekicilik merkezi olmasını sağlayacak projeleri desteklemeye bitmeme edeceğini söyledi.

İki ülkenin emek vermek ve içtimai düzenlilik ile ilişik bakanlıkları ortada da yaklaşan ve içten birlikte alım satım bulunduğunu aktaran Soylu, bu bakanlıklar ortada şimdiye derece içtimai düzenlilik ve işgücü anlaşmaları ile ortaklaşa iş protokolleri imzalandığını anımsattı.

Soylu, Türkiye'nin akıbet yıllarda, ister içtimai düzenlilik gerekse de istihdam dalında ehemmiyetli düzeltme ve düzenlemelere imza attığına dikkati çekerek 'Çok ehemmiyetli istihdam programlarımız var. Bunlardan baş döndürücü dobra neticeler aldık. mesela 'İş Başı Eğitimi' niteleyerek nitelendirdiğimiz programımız, birlikte istihdam programıdır, birlikte enerjik iş gücü programıdır. Bu iş başı eğitimine başlayanların yüzdelik 75'lik dilimi 4-5 maaş süreçte sürekli birlikte istihdamla gönül rahatlığı karşıya kalmaktadır. Bu dünyanın da ülkemizi strateji ederken özendiği rakamlardan biridir. Önümüzdeki süreçte de ister sektöre, ister coğrafi güzel istihdam politikaları ortaya koyacağız' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA