Banka'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada yer alan konsolide olmayan mali tablolara göre 2015 net kârı, net faiz gelirleri ve net ücret komisyon gelirlerindeki büyümeye karşılık, ticari zararın etkisiyle bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 9 düşerek 3.1 milyar lira oldu. Banka'nın dördüncü çeyrek net kârı ise bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 8.0 artarak 884 milyon liraya çıktı.
Bankadan yapılan yazılı açıklamada sonuçları değerlendiren İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 'Gerek yurtiçi gerek yurtdışında belirsizliklerin yoğun olarak yaşandığı ve bölgesel jeopolitik sorunların ülkemizi de olumsuz etkilediği 2015 yılında, sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikamızdan ödün vermeyerek, bilançomuzun yüzde 64.5'ini oluşturan kredilerimiz vasıtasıyla ülke ekonomisine destek olmayı sürdürdük. Yıl sonu itibarıyla ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığımız toplam kaynak 229 milyar liraya ulaştı' dedi.

İş Bankası'nın, net faiz gelirleri 2015'te yüzde 20.5 artışla 8.99 milyar liraya çıkarken, net ücret komisyon gelirleri de yüzde 19.2 artışla 2.39 milyar liraya yükseldi. Bankanın 2015 yılı krediler ve alacakları yüzde 14 artışla 177.93 milyar liraya ulaştı.

Kaynak: DHA