Habere göre, Devrim Muhafızları gücünün havacılık bölümü başkanı Amirali Hacızade, "Devrim Muhafızları, son yıllarda İran'ın üçüncü yeraltı tesisini inşa ettiler.. Füze yeteneğimizi geliştirmeye ısrarla devam edeceğiz" dedi.

TRUMP'UN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk dış gezisinde İran'ı militan grupların sponsoru ve Ortadoğu ülkeleri için bir tehdit olarak nitelemesinin ardından gelen bu açıklama, iki ülkenin ilişkilerini daha da gerginleştirebilir. Ocak ayında göreve başlayan Trump, İran'ın füze denemelerine misilleme olarak yeni yaptırımlar getirmişti.

İRAN'DAN REST!

İran'da 19 Mayıs'ta yapılan seçimi kazanarak ikinci kez cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani ise, "İran'ın füze denemesi yapmak için ABD'nin iznine ihtiyacı yok" demişti.

Hacızade, "Düşmanımız olan Amerika ile İsrail'in füze programımıza öfkelenmeleri çok doğal çünkü onlar İran'ın zayıf bir durumda olmasını istiyorlar" dedi.

İran ve altı büyük devlet arasında yapılan 2015 yılındaki nükleer anlaşmanın sonucunda, Tahran'ın nükleer çalışmalarından kaynaklanan yaptırımların pek çoğu kaldırılmıştı. Trump ise bu anlaşmayı, İran'ın lehine olduğu gerekçesiyle eleştiriyor. 

Kaynak: HABER7.COM