Cağaloğlu'nda bulunan İran Başkonsolosluğu'na molotoflu saldırı düzenlendi. Polis ekipleri, saldırganın kimliğini belirlemeye çalışırken, olay yerine gelen bir kişi, habercilere saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.


Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Saldırıda, konsolosluğun caddeye bakan kapısında yangın çıktı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Polis ekipleri de olay yerine gelerek saldırganın eşkali hakkında bilgi toplamaya çalıştı. Bu sırada ilginç bir gelişme yaşandı.

"BEN ATTIM" 

Polis ekipleri saldırgan hakkında topladıkları bilgileri merkeze bildirmeye çalışırken habercilerin yanına gelen bir kişi, saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Adının Javad Bıshetab olduğunu söyleyen kişi önce Fransızca ardından yetersiz Türkçesiyle buradaki olayı kendisinin yaptığını söyledi. Yazar olduğunu ve kitaplarının bulunduğunu söyleyen kişi, İran'da baskı gördüğünü kitaplarının yasaklandığını, bu yüzden İran yönetimini protesto etmek için bu saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdü. İranlının, sözleri üzerine polis ekipleri gözaltına aldı. Polis otosuna bindirilen İranlı, bir konsolosluk yetkilisine de hakaretler ederek tepki gösterdi. Sirkeci Polis Merkezi'ne götürülen İranlı'nın 22 Mart 2012 tarihinde İran'ın Ankara
Büyükelçiliği'ndeki molotoflu saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu öğrenildi.

HÜRRİYET