İnternette türlü alım satım portalları ve toplumsal komünikasyon araçları sitelerine gerçek olmayan ilanlarla dolandırıcılık yapmakla suçlanan kişiye, finansal boyutu 4 bin 595 teklik olan 7 ayrı tokatçılık vakasıyla ilişik Erzurum'da yargılandığı davada, 32 sene 8 ay delik ve 22 bin 800 teklik adli mal cezası verildi.

Türkiye'nin türlü illerinden genel ağ üstünden alım satım gerçekleştirmek talip fakat ücretini spot veya ortak bölümünü ödedikleri biçimde satın aldıklarını düşündükleri mahsulat konfirmasyon edilmeyen insanların cumhuriyet başsavcılıklarına meydana getirdiği şikayetler, dayanıklı ortak duruşma kararıyla sonuçlandı.

Farklı illerden meydana getirilen 7 yakınma başvurusunu soruşturan savcılıklar, Murat Aydın ünlü kişinin, internette türlü alım satım portalları ve toplumsal komünikasyon araçları siteleri üstünden aşağı mahalle kılıfı, oto teybi, cep telefonu, dizüstü bilgisayar bilgisayar bilgisayar, tişört, kampanya kartı, armağan çeki, ispit ve taşıt lastiği kabilinden ürünleri ayrımlı esame ve yazışma detayları kullanarak satışa sunduğunu belirledi.

Dava sürecinde meydana getirilen araştırmada kendisince bire ortak suçtan Türkiye genelinde 40'ın üstünde sormaca ve takibat bulunmuş olduğu belirleme edilen Murat Aydın, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, enformatik sistemleri ile cesaret kurumlarını kullanarak tokatçılık yapmakla suçlandığı davada, finansal boyutu 4 bin 595 teklik olan tokatçılık düşüncesince 32 sene 8 ay delik ve 22 bin 800 teklik adli mal cezasına çarptırıldı.

Kaynak: AA