ANKARA

Türkiye Alimler Birliği, yıldırı vakaları karşısında topu topu milletin, alimlerin, nereden gelirse gelsin birliği, dirliği ve kardeşliği erek meydan adamlık dışı eylemleri hep birlikte lanetlemesi ve bunlara karşı çıkması icap ettiğini bildirdi.

Türkiye Alimler Birliği (TAB) çeşidinden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Ankara'da yaşanmış olan terör saldırısı özellikle kazanmak kabilinden topu topu yıldırı olaylarının hızlı kınanması, vakası gerçekleştirenlerin doğruluk ettikleri cezayı görmeleri istendi.

Terörün bir doğruluk kontrol yolu olmadığının vurgulandığı açıklamada, kimden gelirse gelsin, nahak yere ve gayriinsani bir tutum namına vasıflandırılan teröre başvuranların nahak yere oldukları anlatım edildi.Terörün mağdurlarının günahsız insanlar, yaşlılar ve ayrıntılar bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

'Terör bir cihat da değildir. İslam muharebede güçlü kadınların, çocukların, yaşlıların, ibadete rahat kült adamlarının öldürülmesini yasaklar. Bu çeşit olayların herhangi bir kesimiyle halkımızın karındaş bulunduğunu ve dostça geçinme arzusunu baştan takviye iradesi göstermeye başladığı şimdilerde artıyor olması, bunun bir yayılmacı kışkırtı ve dış dayanaklık etmek kararı domestik taşeronlara yaptırıldığı kanaatini güçlendirmektedir. Bu itibarla, bir ümmet ve müfret şuuru içinde etraflı milletimizin ve alimlerimizin, nereden gelirse gelsin birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi erek meydan hakeza yabanıl ve adamlık dışı eylemleri hep birlikte lanetlemesini ve herhangi bir fırsat ile bunlara karşı çıkılmasını bekliyoruz. Olaylarda ölüm fail kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına dayanak ve dayanıklılık diliyoruz.'

Muhabir: Hatice Özdemir

Kaynak: AA