KAHRAMANMARAŞ

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odasınca (KMTSO) meydana gelen 'Mazeret Yok' seminerinde icra ettiği konuşmada, 27 salname darülfünun hocası olduğunu, bugüne derece da üniversitenin haricinde 1 milyon adamla deli dolu şekilde konuştuğunu belirtti.

Çok ayrı ayrı manzume gruplarıyla müşterek araya hulul şansı bulduğunu özetleyen Kızıldağ, onlara müşterek obje anlatırken insanlardan da müşterek şeyler öğrendiğini söyledi.

Marka ve ek bedel açısından evren Müslüman ülkelerinden mukayeseli örnekler verici Kızıldağ, şunları kaydetti:

'Dünya üstünde 57 Müslüman diyar var. Nüfusları da 1 bilyon 680 milyon ve evren nüfusunun üçte biri. Yaptığımız müşterek tetkikte 7 küme belirledik. 57 diyar 1 bilyon 680 milyon nüfus. 7 kategoride 80 milyonluk Almanya'nın ürettiği ek değerin yarısını üretmiyor. Yani 40 milyonluk Almanya, 1 bilyon 680 milyondan elan müşterek tomar ek bedel üretiyor. Sadece ulusal sağlık şekilde baktığımızda, Almanya'nın 2015 ulusal geliri 3.1 trilyon dolar. 57 ülkenin yekûn geliri 4 trilyon dolar. Bu devletler içinde Türkiye 821 bilyon dolarla müşterek numara sırada. 821 bilyon dolar da güzeşte yıl Iphone'un evren genelindeki adanmış cirosudur. Yani etraflı Iphone, Türkiye'nin zirvede bulunduğu ulusal gelir...'

'İnsanın limiti mazeret kelimesini aştığında ortaya çıkar'

Hazreti Ali'nin 'Mazeret, insanoğlunun namına dediği en büyük yalandır' lafından hareketle 1 milyonu müşterek tomar kişiye konuşma ve seminer verdiğini dile getiren Kızıldağ, insanoğlunun limitlerini kendisinin çizdiğini belirtti.

Başarılı müşterek insanoğlu olabilmenin yolunun dobra müşterek aile, yetişek ve çevreye eş olmaktan geçtiğine dikkati çekici Kızıldağ, 'İnsanın limiti 'mazeret' kelimesini aştığı devir ortaya çıkar.' ifadesini kullandı.

Anlattığı herhangi müşterek mevzunun arkası sıra 'Mazeret Yok' kelimesini söyleterek iştirakçilerin dörtköşe anlamış olur yaşamasını sağlayıcı ve mazeretleri hayatlarından çıkarmalarını talip Kızıldağ, 'İnsanların liyakatsiz ve mutsuz olmasındaki en büyük neden mazeret üretmektir' dedi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Kaynak: AA