Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, Türkiye ile Kanada'nın paylaşabileceği nice eş tecrübeye erbap bulunduğunu belirterek, 'İstiyoruz ki buralardaki insanlarımız, bulundukları toplumda aşırı hâlâ çalışan olsunlar. YTB kendisine bunun düşüncesince dayanak noktası olmaya hazırız' dedi.

Temaslarda mevcut olmak kabil Kanada'ya mevrut Kudret Bülbül, Kanada Gençlik ve Eğitim Vakfı (KAGEV) yönetimi ile sabahleyin kahvaltısında buluşarak, burada Vakıf Başkanı Ayşenur Dereci'den çalışmalarla ait bilim aldı.

Yurtdışındaki Türk diasporasında anne hedeflerinin çoluk çocuk bulunduğunu kail Bülbül, KAGEV'in nice faaliyetine dayanak noktası verebileceklerini kaydetti. Gençlik projelerinden Türk camiası kadar, Kanadalı gençlerin de yararlanabileceğini anlatım fail Bülbül, başkanlığının bu alandaki planlarına 182 ülkeden binlerce gencin katılmakta bulunduğunu hatırlattı.

Mevlana Mescidi'ni görüşme

Toronto'daki Türk camiasının önde mevrut vakıflarından Mevlana Vakfı ile Yunus Emre Vakfı'nın dünkü satın aldıkları mescid binasını gezen Bülbül, burada Vakıf Başkanı Mehmet Güçbilmez ve yöneticilerle buluştu.

Pape Cami'de cuma

Cuma namazını geçirmek kabil beraberindekilerle Pape Cami'ye sabık Bülbül, namazdan sonraları cemaatle geveze etti, Kanada Türk İslam Vakfı yöneticilerinin problemlerini ve talebine dinledi. Kendisine refakat fail Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz neşeli ile başkonsolosluğa sabık Bülbül, burada Toronto'da canlı Somali camiası temsilcileri ile buluştu. Bu toplantının arkası sıra Türk STK'larının temsilcileri ile yanında araya mevrut YTB Başkanı ve beraberindeki heyet, sorunları dinledi.

'Türkiye ile Kanada birbirine aşırı benziyor'

AA muhabirine temaslarını değerlendiren YTB Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye ile Kanada'nın birbirine aşırı benzediğini belirterek eskiden Osmanlı'nın derinliğine seneler değişik milletleri ve kültürleri yanında arada yaşattığını hatırlattı.

Bülbül, 'Bugün yeryüzüne baktığımızda da değişik firez ve milletlerin en özgürcesine beraberce yaşamış olduğu ülkelerden birisinin Kanada bulunduğunu görüyoruz'' niteleyerek konuştu.

'Aziz Sancar en iyi örnek'

Göçmenlerin, bulundukları toplumlarda gıllıgışlı olup yükselmelerinin, yaşadıkları ülkenin yararına bulunduğunu özetleyen Bülbül, 'Aziz Sancar buna en iyi örnektir. Aziz Sancar örneği, göçmenlere okazyon verildiğinde, onlara endişe hasretmek adına önleri açıldığında neler yapabileceklerinin göstergesidir' dedi.

Kaynak: AA