CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bir insanın düşüncesini beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama insanlar düşüncelerini özgürce açıklayabilmeli' dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor' adlı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığını savunarak, bu sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Ortak, geniş bir paydada buluşulup sorunun çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bir toplumu ahlaki yapısının saygın kıldığını, ahlakta yozlaşma olması halinde toplumun kendi içinde ve dünyada saygınlığını kaybedeceğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, hırsızlık yapmanın suç ve ayıp olduğunu vurgulayarak, değerlerin bir kısmının kaybedildiğini, yolsuzluk yapanların sürekli yükseldiği, ahlaklı insanların da toplumdan dışlandığı bir sürecin yaşandığını savundu.

Türkiye'nin dünyada saygınlığını büyük ölçüde kaybettiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, bu nedenle ortak payda sağlayarak yeni bir hareket başlatmak istediklerini kaydetti.

'Düşünceler özgürce ifade edilebilmeli'

'İnadına demokrasi diyoruz ve darbeye de inadına karşıyız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz' diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Düşünceyi açıklama özgürlüğü Türkiye'nin en temel sorunlarından birisidir. Bir insanın düşüncesini beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama insanlar düşüncelerini özgürce açıklayabilmeli. Düşünceye yasak getirdiğiniz andan itibaren o ülkenin büyüme, gelişme şansı, saygı duyulma şansı kocaman bir sıfırdır. Farklı düşünebilir insanlar. Düşünceler özgürce ifade edilebilmeli. Akademisyenler bildiri yayınlamışlardı. Vay sen misin bildiri yayınlayan. Nereye, doğru hapishaneye. Bütün dünya güldü, dünyaya kendimizi rezil ediyoruz. Beğenmezsin kardeşim, eleştirirsin sende. 'Ben bu düşünceye katılmıyorum' dersin. Benim de katılmadığın yerler var ama sonuçta bir insan düşüncesini özgürce açıklayabilmelidir. Demokrasiyse işin özü budur.'

Kaynak: AA